Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση φωτογραφίας της «Φωτοκλίκ» στο Δημοτικό Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο
27 Οκτωβρίου 2016 / 11:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Φωτοκλίκ εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο, με θέμα «Κίνηση και Χρώμα».

Τι περιλαμβάνει
 
Αυτό που έχει ενδιαφέρον για τον επισκέπτη είναι το πώς καθένας από τους συμμετέχοντες αντιλήφθηκε το γενικό θέμα της έκθεσης: την Κίνηση και το Χρώμα. Κάποιοι από τους φωτογράφους επέλεξαν να παρουσιάσουν λήψεις υπό τον νυχτερινό ουρανό, άλλοι τοπία και μνημεία στο φως της ημέρας- σε κάποιες φωτογραφίες πρωταγωνιστούν άνθρωποι και ζώα που βρίσκονται σε κίνηση, ενώ άλλες εστιάζουν στα «παιχνίδια» με το φως. Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας και καταφέρνουν να δώσουν πολύπλευρες απεικονίσεις παρόμοιων θεμάτων.
 
Λίγα λόγια για την ομάδα
 
Η φωτογραφική ομάδα Κέρκυρας «Φωτοκλίκ» ιδρύθηκε πρόσφατα, τον περασμένο Φεβρουάριο, από μια παρέα ερασιτεχνών φωτογράφων που διαμένουν στο νησί. Αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας ήταν τα μαθήματα φωτογραφίας στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, ενώ στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Κούρκουλου, ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κέρκυρας και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε δημόσιους χώρους. Η ομάδα στεγάζεται στην αίθουσα της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ. και συνεργάζεται μαζί της σε διάφορες δραστηριότητες.
Η ομάδα του Φωτοκλίκ αποτελείται από τους: Βαλάκου Κατερίνα, Γεκενίδου Έλενα, Γρυπάρης Αντρέας, Δαλαμάγκα Σοφία, Δαπέργολα Έλενα, Ζωχιός Κώστας, Κομιανός Νικόλαος, Κονταρά Ναυσικά- Αμαλία, Λώλη Ελένη, Μαζιάνης Κώστας, Μίαρη Αιμιλία, Ριγανάς Σπύρος, Ρωμαίου Αναστασία, Σαλβάνος Γιώργος, Σοφιανού Σίσση, Σουέρεφ Σπύρος, Τσίτουρας Δημήτρης, Χορμοβά Αναστασία.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2016. Ώρες λειτουργίας 09.00- 13.00 και 18.00- 21.00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.