Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συν Αθηνά και χείρα κίνει

editorial
17 Απριλίου 2019 / 09:34

Την αφορμή έδωσαν τα γυρίσματα τηλεοπτικού συνεργείου με διάσημους Έλληνες ηθοποιούς, την Τρίτη, στην καρδιά του Λιστόν. Αναπόφευκτη η υπενθύμιση ότι η Κέρκυρα αναδείχθηκε το 2019 ο φιλικότερος ευρωπαϊκός προορισμός για γυρίσματα.

Και κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, κάθε φορά που συμπτωματικά έρχεται στην επικαιρότητα η ιδιότητα και η διάκριση, το μυαλό αναζητά το καλύτερο υπόδειγμα αξιοποίησής τους. Τόσες μέρες στη Ν. Υόρκη μια επίσκεψη στο Γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου για τα Μέσα Ενημέρωσης και τη Ψυχαγωγία πιθανότατα θα αποδεικνυόταν ξεχωριστή εμπειρία. Δικό του Τμήμα είναι και εκείνο που ασχολείται με τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τη Ραδιοτηλεόραση, προκαλώντας επενδύσεις και τζίρους δισ. $! Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Γραφείου για τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, τη μουσική, εκδόσεις, διαφήμιση και ψηφιακό περιεχόμενο για την υποστήριξη της ανάπτυξης των δημιουργικών βιομηχανιών της Νέας Υόρκης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από 305.000 θέσεις εργασίας και οικονομική απόδοση των 104 δισεκατομμυρίων $ και το γραφείο για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της νυχτερινής ζωής της βιομηχανίας της Νέας Υόρκης, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας και οικονομική απόδοση των 35.100.000.000 $. Πρόκειται για εντυπωσιακούς μηχανισμούς δημιουργίας προστιθέμενης αξίας από τις επενδύσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες, διευρύνοντας το σύμπαν τους.
Η Κέρκυρα είναι προνομιακός τόπος γι' αυτήν την δραστηριότητα. είχε τονίσει ο δήμαρχος Νικολούζος με αφορμή την επιλογή της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καλύτερης τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά φέτος το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN).
Προνομιακή θα πρέπει να θεωρείται και η λειτουργία εδώ της σχολής παραστασικών σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μουσική, ήχος και εικόνα. Προσελκύει προσωπικότητες, όπως του διάσημου σκηνοθέτη Στ. Μπερνστάιν, που ήταν εδώ πριν από έναν χρόνο, επιβεβαιώνοντας τα ελκυστικά και προνομιακά χαρακτηριστικά του τόπου. Φέτος είναι η χρονιά για το καθοριστικό, οργανωτικό βήμα. Η Θεά Αθηνά έκανε το θαύμα της. Ας κουνήσουμε τώρα και το δικό μας χεράκι!