Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαράδεκτος ο αγωνιστικός χώρος στο ΕΑΚΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
20 Δεκεμβρίου 2018 / 17:28
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν κάποια χρόνια με μια δαπάνη που ξεπέρασε τις 600.000€ αλλάχτηκε ο χλοοτάπητας του ΕΑΚΚ και μάλιστα πολύ επιτυχημένα

αφού έγινε πολύ καλή δουλειά στην υποδομή, έτσι ώστε στις περιπτώσεις βροχής να μην κρατάει νερά. Δε θα αναφερθούμε τίνος βουλευτή ήταν πρωτοβουλία, γιατί πάντα προεκλογικά η ανάγκη για διαφήμιση έφερνε κάποια έργα στο νησί. Έγινε όμως και μάλιστα ο αγωνιστικός χώρος ήταν κυριολεκτικά χαλί. Τότε η ομάδα ήταν στη Superleague και η διοργανώτρια ήταν αυτή η οποία το συντηρούσε και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρότι πέρασαν πολλά χρόνια η κατάσταση ήταν πολύ καλή και σε αυτό σίγουρα συμμετοχή είχε και η ΠΑΕ και η εκάστοτε ΕΔ του ΕΑΚΚ που ήθελαν να διατηρηθεί όσο καλύτερα γίνεται.
Όμως πέρσι λιγότερο, αλλά φέτος πάρα πολύ, ο αγωνιστικός χώρος δε θυμίζει τίποτε από τα παλιά. Έχει γίνει ποδοσφαιρικό βοσκοτόπι και σε κάποια σημεία χωρίς καν χορτάρι, θυμίζει οργωμένο χωράφι του θεσσαλικού κάμπου, όπου δεν μπορεί να παιχτεί αξιόλογο ποδόσφαιρο.
Αυτό που είδαμε στο ματς με τον ΟΦΗ δε θύμισε αγωνιστικό χώρο, αλλά κάτι άλλο και δεν ξέρουμε που θα πάει η κατάσταση, με τους παίκτες όχι μόνο των φιλοξενούμενων ομάδων, αλλά και των δικών μας να έχουν τεράστια παράπονα. Ο κόσμος το είδε και στο ματς με τα Τρίκαλα και σε αυτό με τον ΟΦΗ, ότι ποδόσφαιρο δεν παιζόταν, η πρώτη σκέψη των παικτών ήταν πως θα βγει η μπάλα από τον βούρκο. Δεν είμαστε σίγουροι τι και ποιος φταίει, αφού την ευθύνη της συντήρησης την έχει η ΠΑΕ, από την άλλη μετά τον υποβιβασμό το καλοκαίρι, η Superleague σταμάτησε να το συντηρεί το θέμα πήγε στην ΕΔ/ΕΑΚΚ και ψάχνουμε να δούμε αν και σε τι ποσοστό υπάρχει ή μοιράζεται η ευθύνη ανάμεσα σε ΠΑΕ και ΕΔ/ΕΑΚΚ. Όπως και να έχει, πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση γιατί και είναι κρίμα να δούμε το καλοκαίρι ένα «φαλακρό» χωρίς χορτάρι γήπεδο, αλλά και γιατί σε τέτοιο χωράφι δεν μπορεί μια τεχνική ομάδα όπως είναι ο ΑΟΚ Κέρκυρα να διεκδικήσει άνοδο στη Superleague.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια