Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τελική φάση η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας

ΟΛΚΕ
24 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:45
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Μετά την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, έρχεται η σειρά της Κέρκυρας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στην τελική της φάση μπαίνει η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της πόλεως από τον ΟΛΚΕ και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στο Δήμο Κέρκυρας. Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό θα προηγηθεί η αντίστοιχη διευθέτηση στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα. Το θέμα συζητήθηκε και στο περιθώριο της τακτικής συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, στην οποία είναι μέλος, εκπροσωπώντας το Λιμάνι της Κέρκυρας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης. Μιλώντας στο enimerosi.com  είπε ότι μέχρι της 14 Οκτωβρίου το αργότερο, οι εκπρόσωποι των δύο λιμένων θα πρέπει να έχουν δώσει την τελική τους αναφορά στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, την οποίαν οι υπόλοποι, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, θα κληθούν να σχολιάσουν. 
Αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η περίπτωση του Δήμου Κέρκυρας, που αφορά στο μέτωπο από το Καφέ Γυαλί ως τον Ανεμόμυλο. Τα όρια του μετώπου αυτού προκύπτουν από τα συμφραζόμενα, εφόσον όπως αποκάλυψε πρόσφατα το enimerosi.com, η επικείμενη προκήρυξη για την παραχώρηση μέρους των δραστηριοτήτων του ΟΛΚΕ σε ιδιώτη επενδυτή αφορά εκτός από τις κρουαζιέρες και στο μικρό καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Καφέ Γυαλί, αλλά και στην αποκαλούμενη Μαρίνα Μέγκα-Γιωτ, βορειοδυτικά του σημερινού ορίου του λιμανιού και μέχρι το ψαράδικο λιμανάκι στο Εμπορικό Κέντρο, έτσι όπως τουλάχιστον αυτή περιγράφεται σε παλαιότερη πρόταση/προμελέτη.    
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.