Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέσα στον Οκτώβριο η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κ. Κέρκυρας (video)

Παραχώρηση παραλιακού μετώπου
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 14:53
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή η τροπολογία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την κατάθεση τροπολογίας εντός του Οκτωβρίου για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε».

Η τροπολογία, με την οποία αναμένεται να επιλυθεί μια υπόθεση που «σέρνεται» εδώ και χρόνια είναι ήδη έτοιμη, για να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο μήνα που έρχεται.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια έχει ετοιμάσει την τροπολογία, ώστε να εισαχθεί σε κάποιο από τα προσεχή νομοσχέδια που θα εισαχθούν στη Βουλή.
«Ο κ. Γκίκας που το είχε αναλάβει προσωπικά, το πέτυχε και το προχωράει. Είναι δέσμευση δική μας ότι θα γίνει», ανέφερε ο κ. Παππάς επισημαίνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που «ακουμπάει» την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα μέχρι τώρα δεν είχε προχωρήσει η παραχώρηση, λόγω δυσκολιών νομικής φύσεως, τα οποία έχουν πλέον επιλυθεί.

Το ιστορικό

Το παραλιακό μέτωπο που ανήκε στον ΟΛΚΕ αποχαρακτηρίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 19-12-2018 με ΦΕΚ και πέρασε στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (Υπουργείο Οικονομικών) με την προοπτική παραχώρησης στο Δήμο και με ειδική πρόβλεψη για τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ). Η ιστορία έκτοτε όμως είχε «κολλήσει». Την υπόθεση μάλιστα είχε αναδείξει πολλάκις ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης με σειρά επίκαιρων ερωτήσεων προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Ο Υφυπουργός είχε αναφέρει πως το βασικό ζήτημα ήταν  η αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος του παράλιου μετώπου και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Σπηλιάς.

Εφόσον πάντως ψηφιστεί η τροπολογία για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, ο Δήμος θα μπορεί να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που σχετίζονται με τη διευθέτηση και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης επ’ ωφελεία των δημοτών και των επισκεπτών και ο ΝΑΟΚ ένα από τα αρχαιότερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδος  θα αποκτήσει μόνιμη στέγη.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.