Εκδήλωση «Η πρόκληση της κυκλικής οικονομίας στα νησιά» από τον πολιτιστικό Σύλλογο Σαν Τζιάκομο

Ομιλητής ο Γιώργος Κρεμλής

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας

27
Ιουνίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό μιας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και όλου του νησιού της Κέρκυρας και εκτιμώντας την ανάγκη διαμόρφωσης επιλογών προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση της κυκλικής οικονομίας στα νησιά» την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας, με κεντρικό ομιλητή τον Γεώργιο Σταύρο Κρεμλή, διευθυντή ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνο για θέματα κυκλικής οικονομίας στα νησιά και Πρόεδρο τις σύμβασης Espoo.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα πλαισιώσουν με σύντομες παρεμβάσεις τους και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Θεόδωρος Παππάς.

Η κυκλική οικονομία αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τα νησιά προσφέροντας τη δυνατότητα της βέλτιστης διαχείρισης των αποβλήτων τους και των υδάτινων πόρων για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Απόβλητα, αστικά λύματα, υδάτινοι πόροι, πόσιμο νερό και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και έξυπνες τεχνολογίες, καθαρή ενέργεια και καθαρές μεταφορές είναι στο επίκεντρό της.

Η πρόβλεψη χρηματοδότησης για την ανάταξη της κυκλικής οικονομίας στα νησιά για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2021 - 2027 θα πρέπει να αξιοποιηθεί έγκαιρα και ορθολογικά.  Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα και η οικο-καινοτομία επιτρέποντας στη χώρα μας να συμπλεύσει με τους σύγχρονες περιβαλλοντικές ευρωπαϊκές πολιτικές.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Κέρκυρα επιβάλλεται να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας που θα έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί και θα συμβάλλει στην υπέρβαση της χρονίζουσας κρίσης που διανύουμε.