Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοπρατείται η μελέτη αποκατάστασης του Σαν Τζιάκομο

Σαν Τζιάκομο
18 Δεκεμβρίου 2023 / 15:21

Η έγκριση των τευχών δημοπράτησης και η κατάρτιση των όρων του σχεδίου διακήρυξης αποφασίστηκαν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοσιεύθηκε στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα η διακήρυξη για την εκπόνηση μελέτης για το έργο αποκατάστασης του Ιστορικού Δημαρχείου Σαν Τζιάκομο, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω του ΠΔΕ.  

Η σχετική έγκριση των τευχών δημοπράτησης και η κατάρτιση των όρων του σχεδίου διακήρυξης αποφασίστηκαν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η επιλογή του αναδόχου του έργου «Μελέτες για το έργο αποκατάσταση κτιρίου Σαν Τζιάκομο», που έχει προϋπολογισμό 499.787,06 ευρώ, θα γίνει με ανοικτή διαδικασία και η προθεσμία εκπόνησης της μελέτης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης θα είναι 12 μήνες.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ανοίγει ο δρόμος για την ολική αποκατάσταση του Σαν Τζιάκομο, ενός κτηρίου με ιδιαίτερο συμβολισμό και ιστορία για το Δήμο μας. Ελπίζω με την προτεινόμενη χρήση ως μουσειακό αλλά και ως χώρο ιδιαίτερων γεγονότων να έχουν τη δυνατότητα σύντομα να το απολαύσουν οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες μας.»