Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με Έλενα Ράπτη η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών στην Κέρκυρα

Έλενα Ράπτη
30 Αυγούστου 2023 / 15:02

Θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, στην έναρξη των εκδηλώσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη θα παραστεί, εκπροσωπώντας  τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, στην έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών που διοργανώνουν 6-10 Σεπτεμβρίου  το Διεθνές Συμβούλιο  Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, το Ιόνιο Πανεπιστημίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Σινιών.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και μισή το πρωί της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας.

Οι προετοιμασίες για διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία. Ήδη έχουν κατατεθεί οι συμμετοχές των χωρών ενώ οριστικοποιήθηκε και το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Επί πέντε ημέρες ολόκληρο το νησί από το ένα άκρο στο άλλο, θα μετατραπεί σε κέντρο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου.

Κουλτούρες, χρώματα, μουσικές, χορός, επιστημονική γνώση και τέχνη, θα συνευρεθούν σε έναν πολυπολιτισμικό διάλογο, σε μια γιορτή για την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τις χώρες που θα συμμετέχουν, εκθέσεις παραδοσιακών ενδυμασιών και μουσικών οργάνων, παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων, επιστημονικές διαλέξεις και οικονομικό φόρουμ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στην Αχαράβη, στην Κασσιόπη, στις Σινιές και στον Άγιο Ματθαίο.

Το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, ένα Φεστιβάλ θεσμός του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, τελεί υπό́ την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών της Σύμβασης (2003) της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού́, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Ε.Ο.Τ., της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΙΝ, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, της έδρας UNESCO του Ιονίου Παν/μίου, του Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας, του Τμ. Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Τμ. Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, του Τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τμ. Δικτύων και Επικοινωνιών του Ι.Π., του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (Ι.Ε.Μ.Κ.), της Academy of Art in Szczecin της Πολωνίας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) και του πολιτιστικού συλλόγου San Giacomo.

Συμβάλλουν επίσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, η Δημοτική Πινακοθήκη του δήμου κεντρικής Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Κλινική Μάστορα και η Κλινική «Θεραπεία».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ