Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Έλενας Ράπτη με τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Έλενα Ράπτη
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:05

Συζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Την υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και οι στενοί συνεργάτες της.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και η κ. Ράπτη εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τον θαυμασμό της για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας και ζήτησε η τοπική Εκκλησία να συνδράμει για μία ακόμη φορά στην προσπάθεια που η πολιτεία καταβάλλει για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Τα προγράμματα στηρίζουν η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων. Η Κέρκυρα όμως ξεχωρίζει τόσο για το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και για τα μοναστήρια και τις ιστορικές εκκλησίες, μνημεία και τρόπος ζωής που προσθέτουν ευκαιρίες για τον τουρισμό πέρα από τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Ο κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε την υφυπουργό για την συνάντηση, της τόνισε ότι η Μητρόπολη Κέρκυρας στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας, επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της και θεωρεί πως η Εκκλησία πάντοτε ήταν και θα είναι παράγοντας ανάπτυξης για τον τόπο.

Μάλιστα, ο κ. Νεκτάριος προσέφερε στην κ. Ράπτη ως σημεία του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου τις τρεις σπουδαίες εκδόσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τα Μοναστήρια της Κέρκυρας και τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης.

ΦΩΤΟ@Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ