Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΟΦΑΜ πέρασε, νίκησε 7-6 στα πέναλτι την Αναγέννηση

Κύπελλο ΕΠΣΚ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 19:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το τελευταίο ματς της προημιτελικής φάσης, για το κύπελλο της ΕΠΣΚ «Στ. Σαββανής», έγινε Τετάρτη στο γήπεδο του Περιβολίου με αντιπάλους την τοπική Αναγέννηση και τον ΟΦΑΜ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τελευταίο ματς της προημιτελικής φάσης, για το κύπελλο της ΕΠΣΚ «Στ. Σαββανής», έγινε Τετάρτη στο γήπεδο του Περιβολίου με αντιπάλους την τοπική Αναγέννηση και τον ΟΦΑΜ. Η νικήτρια ομάδα θα ήταν αυτή που θα συμπλήρωνε την 4αδα των ημιτελικών, εκεί όπου από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προκριθεί ο περσινός Κυπελλούχος Αστέρας Πετριτή (4-0 τον Κρόνο Αργυράδων), η ΑΕ Λευκίμμης (1-0 τον Θιναλιακό) και ο ΑΟ Κέρκυρα (1-0 την Ομόνοια). 
Ο ΟΦΑΜ μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον ματς προκρίθηκε αφού μπόρεσε να νικήσει στη διαδικασία των πέναλτις την Αναγέννηση με 7-6, με το κανονικό ματς να τελειώνει 1-1 όσο και η παράταση. Μάλιστα η ομάδα του Αγ. Ματθαίου έπαιξε 55 συνολικά λεπτά με παίκτη λιγότερο, αλλά ήθελε πολύ την πρόκριση τη διεκδίκησε και την πήρε, από μια ομάδα που στάθηκε πολύ καλύτερα στο α΄ μέρος, μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, αλλά μετά τις αναγκαστικές αλλαγές των Στέρεφ και Τσεβανέδη έχασε από την ποιότητά της και δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο. 
 
Φάσεις και γκολ
 
Στο 28' ατομική προσπάθεια του Σπ. Σπίνουλας βρήκε μόνο του τον Αλ. Γραικό, απέναντι από τον Σμοΐλη, μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ ψηλά άουτ. 
Στο 34' ο Μαρεβελάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κ. Γραικός στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βενέτη για το 1-0.
Στο 57' Τσεβανέδης βγήκε μόνος του, τον ανέτρεψε εκτός περιοχής ο Γραικός Κ. που σωστά είδε και κόκκινη κάρτα σαν τελευταίος παίκτης. 
Στο 64' ο Ι. Μίτσουλης έβγαλε μόνο του τον Τσεβανέδη το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Βενέτης. 
Στο 70' ο ΟΦΑΜ ισοφάρισε με σουτ από πλάγια του Καρβούνη, που είχε περάσει αλλαγή. Καμία φάση ως το τέλος του ματς που πήγε στην παράταση. 
Στο 93' σουτ του Καρβάλιο απέκρουσε δύσκολα ο Βενέτης, 
Στο 112' έχουμε 2η κίτρινη στον Βούλγαρη, για φάουλ εκτός περιοχής, στην εκτέλεση φάουλ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι από τον Καρβούνη που 2 λεπτά μετά έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.
Το ματς πήγε στην διαδικασία των πέναλτις όπου στα πρώτα πέντε για κάθε ομάδα όλα ήταν εύστοχα, ενώ στη συνέχεια, στο 7ο ο Βενέτης απέκρουσε την εκτέλεση του Βλάσση, ενώ ο Κάρρας σκόραρε και έγινε εκεί τελείωσε το ματς, αφού οι παίκτες του ΟΦΑΜ σκόραραν σε όλα τα πέναλτι. 
Για την Αναγέννηση εύστοχοι ήταν οι Μίτσουλης Ι., Δήμος, Κατελούζος, Μαραβελάκης, Τάσσης, Καρβάλιο, ενώ για τον ΟΦΑΜ οι Σκολαρίκης, Καρβούνης,. Βασιλάκης, Σπίνουλας, Ρούσσιος .
Διαιτητές: Γιούργας, Δράμπαλος, Μιχαλάς πολύ καλοί.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ (Κουλούρης Στ.): Σμοΐλης, Βλάσης, Καρύδης, Τάσσης, Κατελούζος, Στέρεφ, Βούλγαρης, Δήμος, Μίτσουλης Ι., Τσεβανέδης, Μαρεβελάκης. 
ΟΦΑΜ (Καλούδης Ι.): Βενέτης, Κάρρας, Γραικός Κ., Σπίνουλας Σπ., Βασιλάκης, Αρμενιάκος, Γραικός Αλ., Καμάρα, Βρυώνης, Γκερμπεσιώτης, Αμπατζίδης.
 
Από το ματς Αναγέννηση - ΟΦΑΜ ΦΩΤΟ@ΣΠ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια