Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζονται οι αξιολογήσεις των διαιτητών από την ΕΠΟ

ΕΠΟ
21 Ιουνίου 2023 / 15:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα κοπούν από τις λίστες και θα μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών στις τρεις κατηγορίες.

ΑΘΗΝΑ. Είναι η εποχή «των ζυμώσεων» στην ΕΠΟ για το θέμα των πινάκων των διαιτητών που αξιολογούνται για τις επαγγελματικές κατηγορίες και την Γ΄ Εθνική. Μια εποχή που στην ΕΠΟ μετράνε πολύ στο ποιοι διαιτητές θα μείνουν και ποιοι θα ανέβουν στην Super League, μια κατηγορία όνειρο για κάθε διαιτητή. Βέβαια η ιστορία των τελευταίων 2,3 δεκαετιών μας έδειξε ότι πολλοί από αυτούς έχουν κάνει διαιτητικά εγκλήματα και αυτό που πλανάτε και ο κόσμος (αλλά και οι ομάδες) λέει είναι πως γίνονται «πειθήνια όργανα» στα χέρια της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Μάλιστα αυτό που ακούγεται περισσότερο είναι πως «εκτελούν» εντολές και σίγουρα δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του. Μην ξεχνάμε ότι πλέον στα μεγάλα παιγνίδια έρχονται πλέον να τα διευθύνουν ξένοι διαιτητές, είτε γιατί δεν εμπιστεύονται (για την αξιοπιστία τους) τους Έλληνες οι ομάδες, είτε γιατί δεν τους θεωρούν ικανούς. Και στις δυο περιπτώσεις είναι ότι χειρότερο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα κοπούν από τις λίστες και θα μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών στις τρεις κατηγορίες. Μάλιστα στο σκεπτικό της επιτροπής είναι να μην κοπούν διαιτητές που είναι μόλις μια σεζόν σε μια κατηγορία, γιατί δεν μπόρεσαν να δείξουν την ποιότητά τους.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας έχει τον Κώστα Γιούργα στην Super League 2, ο οποίος έπαιξε κάποια παιγνίδια τη σεζόν που έληξε, ήταν καλός και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, θεωρούμε ότι αξίζει και φέτος να συνεχίσει στην επαγγελματική κατηγορία.

Ακόμα από την Κέρκυρα υπάρχει ο Στέλιος Μαργαρίτης αξιολογημένος στην Γ΄ Εθνική, ένας πολύ καλός διαιτητής, που δεν έδωσε πουθενά δικαίωμα για διαμαρτυρίες, θεωρούμε ότι και αυτός θα παραμείνει στην κατηγορία και κανείς από τους δυο Κερκυραίους δεν θα «κοπεί». Και αυτό το έχει ανάγκη η Κερκυραϊκή διαιτησία η οποία κάνει βήματα ανασύνταξης μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία που πέρασε με κλεισμένο τον Σύνδεσμο και πάμπολλες διαμαρτυρίες των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα. Να σημειώσουμε ότι για την Γ΄ Εθνική υπάρχει η σκέψη να αξιολογηθούν νεότεροι σε ηλικία διαιτητές, κάτω των 30 ετών για να έχουν περιθώρια εξέλιξης. Όταν έλθει η ώρα θα δούμε το σκεπτικό και τον τρόπο αξιολόγησης και τους πίνακες που θα διαμορφωθούν για τη νέα σεζόν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια