Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανευρωπαϊκοί Κ20 - Κ23: Αναμένονται μετάλλια από τα παιδιά της Κέρκυρας

Στίβος
13 Μαΐου 2021 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αθλητές της Κέρκυρας έχουν να επιδείξουν σπουδαίες διακρίσεις και έχουν φέρει πολλά Πανευρωπαϊκά μετάλλια και αυτό χάρη στο ταλέντο τους,

τη σκληρή δουλειά τους, αλλά και των εξαιρετικών προπονητών - παιδαγωγών που με τεράστια αγάπη και κάτω από αντίξοες συνθήκες δουλεύουν για τη νεολαία του νησιού.

Φέτος είναι μια χρονιά που οι φιλοδοξίες είναι και πάλι κάποια Πανευρωπαϊκά μετάλλια από αθλητές της Κέρκυρας, κάτι που πιθανόν να καταφέρουν, ενώ θεωρητικά θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, με βάση τις επιδόσεις τους και τα όρια που ο ΣΕΓΑΣ έχει ανακοινώσει. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά με δυνατότητα συμμετοχής και στην κατηγορία Κ-18, τα οποία όμως χάνουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, λόγω ματαίωσης.
Πλέον μιλάμε για δυο κατηγορίες, Κ-23 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, 8-11/7 και Κ20, στο Ταλίν της Εσθονίας, 15-18/7, ενώ η κατηγορία Κ18 που είχε οριστεί για 26-29/8 στο Ριέτι στην Ιταλία, ακυρώθηκε.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Γεμάτη δράση αναμένεται η αγωνιστική περίοδος του 2021 για τους αθλητές και τις αθλήτριες των μικρότερων ηλιακά κατηγοριών. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αφού ήταν ήδη προγραμματισμένα για την επόμενη χρονιά τα Ευρωπαϊκά Κ23 και Κ20, ενώ αναβλήθηκε για το 2021 και το Ευρωπαϊκό Κ18. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε τα όρια και τις προϋποθέσεις που πρότεινε η ΕΠΑΣ για τις τρεις σπουδαίες διοργανώσεις. Η ΕΠΑΣ επέλεξε να διατηρήσει τα όρια επίτευξης που είχε ήδη κάνει γνωστά η ΕΑ και μέσα από ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα το 2021 να δώσει την ευκαιρία σε μεγαλύτερη μερίδα αθλητών και αθλητριών να συμμετάσχουν και να διακριθούν στις διοργανώσεις. Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κατηγοριών, την οποία αναμένεται να συνεχίσει και το 2021».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει τα όρια και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στα πρωταθλήματα.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα, γιατί οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν, η Σπυριδούλα Καρύδη μπορεί να κυνηγήσει το χρυσό και στις δυο κατηγορίες (Κ-20 και Κ-23), αλλά σίγουρα επιθυμία της και ευχή όλων είναι να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Και υπάρχει και η Παναγιώτα Δόση, ο Π. Μαντζουρογιάννης και άλλα παιδιά, στα οποία θα αναφερθούμε όταν θα είναι έτοιμη η λίστα συμμετοχών, ή πιάσουν τα όρια. 

Να σημειώσουμε ότι έχει ανακοινωθεί πως η Σπυριδούλα Καρύδη θα είναι στα «Βεργώτεια 2021», σε αγώνες στίβου στην Κεφαλονιά, αλλά υπήρξε ένας τραυματισμός και δεν ξέρουμε αν αυτό τη βάλει σε σκέψεις για τη συμμετοχή της. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια