Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ρεκόρ της Παναγιώτας και το μέλλον που είναι εδώ

ΣΤΙΒΟΣ
20 Φεβρουαρίου 2024 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι 38οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κλειστού στίβου που έγιναν στο ΣΕΦ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανάδειξαν παιδιά της Κέρκυρας που ανδρώθηκαν στο νησί αλλά για διαφορετικούς λόγους αγωνίζονται πλέον με τα χρώματα άλλων Συλλόγων.

ΑΘΗΝΑ. Οι 38οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κλειστού στίβου που έγιναν στο ΣΕΦ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανάδειξαν παιδιά της Κέρκυρας που ανδρώθηκαν στο νησί αλλά για διαφορετικούς λόγους αγωνίζονται πλέον με τα χρώματα άλλων Συλλόγων.

Σίγουρα ξεχώρισε η Παναγιώτα Δόση, η αθλήτρια που με προπονητή τον πατέρα της Θόδωρο, ήταν από το ξεκίνημα της στον ΑΟ Κέρκυρα 2015, αλλά τώρα είναι στον ΓΣ Βενιζέλος. Η Παναγώτα που πέρσι έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, τις καλύτερες της καριέρας της ανέβασε το ατομικό της ρεκόρ στο 1,91μ. είχε κάνει μια δήλωση, ότι επειδή τελείωσε το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές θα έχει πολύ χρόνο να αφιερώσει στην προπόνηση και θα είναι καλύτερη. Το επιβεβαίωσε με τις επιτυχίες της, ενώ και φέτος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Στο ΣΕΦ έκανε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο με 1,90μ. (είχε 1,88μ.), έδειξε με το καλημέρα ότι μπορεί να κάνει και φέτος σπουδαία χρονιά και ευχή όλων είναι η σπουδαία αυτή αθλήτρια να μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό της να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ και γιατί όχι να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στο ΣΕΦ είδαμε όμως και το μέλλον του Κερκυραϊκού στίβου που προβλέπεται λαμπρό, αφού δυο 17χρονα παιδιά που προπονεί ο Π. Σκορδίλης έκαναν αισθητή της παρουσία τους με τις επιδόσεις τους. Η Μ. Ζάραγκα που ήταν 3η στο τριπλούν έκανε 12,81μ. πολύ καλή επίδοση για την ηλικία της και τον κλειστό στίβο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η πρώην αθλήτρια του Κερκυραϊκού, φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και είναι σίγουρα η διάδοχος των Ρωμαίου και Καρύδη, θα περιμένουμε μετάλλια στο μέλλον σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Ξεχωριστή παρουσία είχε και ο Αρσένης Κουλούρης που πήρε μέρος στο μήκος και έκανε 7μέτρα, καταλαμβάνοντας της 7η θέση, σε ένα αγώνισμα που ο Μ. Τεντόγλου πήρε μέρος και πήρε πολύ κόσμο στο ΣΕΦ για να τον δει. Ο Αρσένης ο οποίος μόλις δυο χρόνια κάνει στίβο, έχει ανέβει εντυπωσιακά στα χέρια του Παύλου Σκορδίλη, στον Παναθηναϊκό και αυτός αγωνίζεται φέτος, φεύγοντας από την ΑΕ Λευκίμμης, η οποία έχει βγάλει πολλά παιδιά στο στίβο και επιτέλους χρειάζεται το ταρτάν στο γήπεδο για να δούμε ακόμη περισσότερα. Να τονίσουμε ότι ο Αρσένης έπιασε το όριο και θα πάει στους Πανευρωπαϊκούς Κ-18.

Σαν αθλητής του Παναθηναϊκού πήρε μέρος στους αγώνες και ο Στυλιανός Σκορδίλης, ο γιος του Παύλου ο οποίος στο επί κοντώ πέρασε τα 4,70μ. και ήλθε 9ος. Είναι ένα παιδί που δουλεύει και δεν θα αργήσει να μπει στην καλύτερη εξάδα της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι πήραν μέρος και η Ηρώ Βραδή 4η στο επί κοντώ και ο Δ. Μονόπωλης 6ος στο τριπλούν είναι παιδιά του Κερκυραϊκού που πλέον αγωνίζονται σε άλλα σωματεία, όπως και η Καρύδη, η Ρωμαίου, ο Δουκατέλης κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η μαζική φυγή από τον Κ.Γ.Σ.;

 

Στους αγώνες του Σ.Ε.Φ. από αριστερά Αρ. Κουλούρης, Μ. Ζάραγκα, Παύλος και Στυλιανός Σκορδίλης ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια