Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαριλένα Μάστορα - Το στέγαστρο στο ΕΑΚΚ είναι μόνο η Αρχή

ΕΑΚΚ
04 Φεβρουαρίου 2021 / 14:44
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα εξέδωσε η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας Μαριλένα Μάστορα, καθώς οι

προτεραιότητες που έθεσε τόσο  ως αντιπρόεδρος σε σχέση με το ΕΑΚΚ και τα γήπεδα Οθωνών και Ερείκουσας, όσο και ως ενεργός πολίτης, ολοκληρώνονται, οδηγώντας έτσι, στην υλοποίηση των επόμενων στόχων που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα συναντήθηκε προσφάτως η αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ Μαριλένα Μάστορα, παρουσία του Γιάννη Αρμενιάκου - εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού της Π.Ι.Ν. καθώς και του προέδρου τα του δ.σ. του ΕΑΚΚ, Στ. Λυκούρη, όπου υπογράφθηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την ΕΔ του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή «θόλου» στα ανοικτά γήπεδα του ΕΑΚ. Κέρκυρας.
Επιπλέον, σε προγενέστερη συνάντηση της κας. Μαριλένας Μάστορα με την κα. Ρόδη Κράτσα και τον πρόεδρο του Κ.Γ.Σ. Γρ. Μάστορα και του κ. Πιέρη, αποφασίστηκε η επισκευή του αγωνιστικού στίβου και του ταρτάν του μπάσκετ του Κ.Γ.Σ. με πόρους από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τέλος, η κ. Μάστορα ευχαριστεί θερμά την Περιφερειάρχη για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε σχέση με τα ακριτικά νησιά μας και συγκεκριμένα τους Οθωνούς και την Ερείκουσα, καθώς θα φροντίσει για τις αθλητικές υποδομές των γηπέδων αυτών, μετά από αίτημα που υπέβαλε η ίδια προς την κα. Κράτσα.

Η κα. Μάστορα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Πρώτος στόχος, από τη στιγμή που ανέλαβα την αντιπροεδρία της διοίκησης, ήταν το στέγαστρο στο Αθλητικό Κέντρο και αυτή μου η προτεραιότητα βρήκε υποστηρικτή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Περιφέρεια είναι πάντα δίπλα μας! Με τον νέο αθλητικό νόμο δίνεται η δυνατότητα αυτή, σε δήμους και περιφέρειες να κλείσουν ανοικτές αθλητικές εγκαταστήσει, βάσει του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου αθλητισμού και των περιφερειών, εν προκειμένω, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επίσης, εκτός από το στέγαστρο, δημοπρατείται το έργο για την μελέτη της στατικής επάρκειας του κλειστού γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου με ευθύνη του υπουργείου Αθλητισμού, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων  Παράλληλα, ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες για την αποκατάσταση του δαπέδου του κλειστού προπονητηρίου, που τόσο χρόνια ταλαιπωρεί τα παιδιά μας. Τέλος, έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή των κερκίδων του κλειστού και την στεγανοποίηση της οροφής του, καθώς και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητήριου». 
 
Οι εργασίες στο ΕΑΚ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πυροπροστασίας στο Κλειστό Κολυμβητήριο Κέρκυρας. Υπογράφτηκε η σύμβαση (αναμένονται εντός Φεβρουαρίου η έναρξη των εργασιών αντικατάστασης του δαπέδου του κλειστού Προπονητηρίου του ΕΑΚΚ. Εγκρίθηκαν και δημοπρατούνται στις 11 Μαρτίου 2021 τα τεύχη εκπόνησης μελέτης για τη στατικότητα του Κλειστού Γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου. Υπογράφτηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την ΕΔ του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή «θόλου» στα ανοικτά γήπεδα του ΕΑΚ. Κέρκυρας.

Ο προγραμματισμός έργων 2021

Από τον προϋπολογισμό του ΕΑΚΚ για το οικ. Έτος 2021 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τα εξής:  Συντήρηση του χλοοτάπητα, Συντήρηση και επισκευή της στέγης του Κλ. Γυμναστηρίου, Επισκευή στις πτυσσόμενες κερκίδες του Κλ. Γυμναστηρίου, Επισκευή στις μπασκέτες του Κλ. Γυμναστηρίου, Αντικατάσταση στα διαφώτιστα του Κολυμβητηρίου και επισκευή και αντικατάσταση όλων των παραθύρων σε όλες τις κλ. εγκαταστάσεις. Αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανοστασίου του Κολυμβητηρίου με αυτόν που παραλάβαμε από το Δήμο Ναυπακτίας.(ΣΗΜ. Λόγω έλλειψης τεχνικής υπηρεσίας στο ΕΑΚΚ θα ζητηθεί η βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών της Γ. Γ. Αθλητισμού).Το κόστος της εργολαβίας αυτής, μαζί και με κάποιες άλλες παρεμβάσεις σε σωληνώσεις και υπερχείλιση των κολ. δεξαμενών θα ξεπεράσει τις 100.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί από τα Ταμειακά διαθέσιμα του ΕΑΚ Κέρκυρας. Τέλος θα υπάρχουν καθημερινές μικροεπισκευές σε όλους τους χώρους του Αθλητικού Κέντρου.  Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει όραμα, σχεδιασμός και πράξεις».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.