Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανεξέταση της έναρξης αγώνων και αλλαγή προκήρυξης

Γ΄ Εθνική
28 Ιανουαρίου 2021 / 17:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Όπως όλα δείχνουν, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και πιθανόν να εγκριθεί,

η έναρξη των προπονήσεων στη Football League και στη Γ΄ εθνική. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα σε ότι αφορά και τους αγώνες αφού η λογική λέει πως θα πρέπει να επανεξεταστεί η άδεια για να ξεκινήσουν και αυτό μπορεί να γίνει μετά από δυο εβδομάδες. Αν όμως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί  σε Αττική και κάποιες περιοχές συνεχίσει να επιβαρύνεται, τότε οι πιθανότητες να χαθεί η χρονιά, είναι πάρα πολλές.

Υπάρχει μια κατάσταση που δεν δίνει το δικαίωμα για μεγάλη αισιοδοξία σε ότι έχει σχέση με την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής. Μάλιστα η λογική λέει ότι θα δοθεί η δυνατότητα προετοιμασίας των ομάδων που χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προπονήσεις πριν αγωνιστούν, αλλά άγνωστο με ποιες προϋποθέσεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι το πιο πιθανό είναι να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος ώστε να βγει σωστά το πρόγραμμα αλλά όσο το δυνατόν πιο δίκαια για όλες τις ομάδες.

Αν την Παρασκευή 29/1 δοθεί από τους λοιμωξιολόγους η άδεια για προπονήσεις θα πρέπει να δούμε και τις αντιδράσεις κάποιων ομάδων από τις 138 που μετέχουν στη Γ΄ Εθνική. Το σίγουρο είναι πως πολλές από αυτές θα δυσκολευτούν πάρα πολύ οικονομικά για να συνεχίσουν, ενώ στο σύνολο θα πιέσουν την πολιτεία για έξτρα οικονομική ενίσχυση που μπορεί να δοθεί είτε μέσω Περιφερειών, είτε μέσω Δήμων.

Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο, καμιά ομάδα δεν θα έχει την αρχική της δυναμική και ίσως αλλάξουν και οι στόχοι, αλλά και η σύνθεση κάθε ομάδας, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, έχουν επενδύσει σε ποδοσφαιριστές που πληρώνονται, αλλά η οικονομική στενότητα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
Εκτίμησή μας είναι πως θα πρέπει να συζητηθεί και η επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αλλά πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν οι ομάδες με τους όρους που ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια