Σάββατο 15.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ένταση στον τελικό κυπέλλου και οι ανακοινώσεις ΟΦΑΜ και ΑΕΛ

ΟΦΑΜ
14 Μαΐου 2024 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ «Σταύρος Σαββανής» στιγματίστηκε από ένταση που υπήρξε στο τέλος, από τον κόσμο της ομάδας του Αγ. Ματθαίου, χωρίς να παρεκτραπούν, όπως και η διοίκηση θεωρεί ότι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από δυο λάθος διαιτητικές αποφάσεις στα τέρματα που πέτυχε η ΑΕΛ η οποία ήταν νικήτρια με 2-1, ανατρέποντας στο β΄ μέρος το εις βάρος της 1-0.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο φετινός τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ «Σταύρος Σαββανής» στιγματίστηκε από ένταση που υπήρξε στο τέλος, από τον κόσμο της ομάδας του Αγ. Ματθαίου, χωρίς να παρεκτραπούν, όπως και η διοίκηση θεωρεί ότι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από δυο λάθος διαιτητικές αποφάσεις στα τέρματα που πέτυχε η ΑΕΛ η οποία ήταν νικήτρια με 2-1, ανατρέποντας στο β΄ μέρος το εις βάρος της 1-0. Αποτέλεσμα να μην παραστεί στην απονομή ο ΟΦΑΜ, να μείνουν στα αποδυτήρια περίπου μια ώρα οι διαιτητές, ο κόσμος να είναι στο γήπεδο, να πάει αστυνομία και τελικά χωρίς κάτι «άσχημο» να αποχωρήσουν όλοι. Υπήρξε ανακοίνωση του ΟΦΑΜ μετά το ματς που αναφέρει δυο διαιτητικά λάθη σαν αποτέλεσμα επηρεασμού της διαιτησίας και απάντηση της ΑΕΛ.

Επειδή βρεθήκαμε στο γήπεδο και έχουμε άποψη τουλάχιστον για το πρώτο γκολ το οποίο είδαμε πολλές φορές και σε βίντεο, εκτιμούμε ότι ήταν μια φάση που αν σφύριζε ο διαιτητής φάουλ και ακύρωνε το γκολ η ΑΕΛ θα ήταν αυτή που θα φώναζε, δεν σφύριξε φωνάζει ο ΟΦΑΜ. Όσο για το 2ο τέρμα, μια οριακή φάση που ακόμη και με VAR στα παιγνίδια επαγγελματικών ομάδων χρειάζονται πολλές φορές να δουν για να αποφασίσουν. Διαιτητής ο κ. Μαργαρίτης ο καλύτερος σήμερα του νησιού με βάση τις αξιολογήσεις, με τον ΟΦΑΜ να του καταλογίζει ΕΝΑ λάθος, το άλλο στον βοηθό του.

Θετικό σε όλο αυτό που έγινε ότι μετριάστηκε «το κακό» με την ανακοίνωση του ΟΦΑΜ μετά το ματς, ενώ η ΑΕΛ απάντησε σε κλίμα ήπιο και διάθεση σεβασμού και κατανόησης. Παραθέτουμε τις δυο ανακοινώσεις.

 

Ανακοίνωση ΟΦΑΜ

 

Η ομάδα μας συμμετείχε σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με σκόρερ τον Κ. Καρβούνη και με βάση την καλή της απόδοση μέχρι το 60΄λεπτό είχε πολλές πιθανότητες να κατακτήσει ακόμη ένα τρόπαιο. Δυστυχώς αυτά που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο από εκείνο το σημείο και μετά δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Πράγματα που σε κάνουν να σιχαθείς το ωραιότερο άθλημα και να μην έχει πια διάθεση να ασχοληθείς με αυτό.

Ανέκαθεν η ομάδα μας δεν ασχολούνταν με την διαιτησία των αγώνων της και σεβόταν απόλυτα τα όποια ανθρώπινα διαιτητικά λάθη συναντούσε στη διάρκεια των 90 λεπτών. Όταν όμως ο διαιτητής του αγώνα δέχεται επίθεση στα αποδυτήρια από παράγοντα της αντίπαλης ομάδας, τότε μπορεί να μην δει το σπρώξιμο στο πρώτο γκολ του αντιπάλου και όταν ο βοηθός ακούει αυτό το αισχρό υβρεολόγιο όλη τη διάρκεια του αγώνα τότε μπορεί να του ξεφύγει ένα οφσάιντ περίπου δύο χιλιόμετρα.

Δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα λάθη, αλλά με λάθη επηρεασμού και αυτό η ιστορία μας δεν το επιτρέπει. Δυστυχώς ο κόσμος σήμερα παρακολούθησε μια παρωδία.

Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας που έφυγαν από το γήπεδο με νεύρα στο κόκκινο και τους υποσχόμαστε ότι στον επόμενο τελικό που θα φτάσουμε θα οργανωθούμε έτσι ώστε να παιχθεί μέσα στις τέσσερις του γηπέδου.

 

Ανακοίνωση ΑΕ Λευκίμμης

 

Αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τον τελικό του Κυπέλλου Κέρκυρας, στον οποίο η ομάδα μας πανάξια κατέκτησε τον τίτλο, θα θέλαμε να δώσουμε μια απάντηση στην ανακοίνωση της αξιόλογης και συμπαθέστατης ομάδας του ΟΦΑΜ, γιατί δεν επιθυμούμε κανένας να μας εμπλέκει σε οτιδήποτε μεμπτό προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του λάθη ή παραλείψεις.

Επειδή και οι παράγοντες της ανωτέρω ομάδας ανέφεραν πολλά για την ΕΠΣ Κέρκυρας, σας υπενθυμίζουμε ότι στην προ διμήνου Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κέρκυρας τα βρήκατε όλα τέλεια και υπερψηφίσατε τον απολογισμό. Αντίθετα η ομάδα της Λευκίμμης έγινε το μαύρο πρόβατο επειδή ανέδειξε τα προβλήματα που θεωρεί ότι ταλανίζουν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και γίναμε δέκτες ανακοινώσεων από μέλη της ΕΠΣ Κέρκυρας για τα πιστεύω μας, ενώ κάνεις από την Ένωση δεν έκανε μαζί μας ταξιδάκια αναψυχής στα εκτός έδρας παιχνίδια μας για να μας προστατέψει από τους "μπαμπούλες".

Επίσης σε όλο το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, ουδεμία ανακοίνωση υπάρχει από την ομάδα σας κατά της διαιτησίας και της ΕΠΣ Κέρκυρας. Ακόμα, μέχρι το 65ο λεπτό του τελικού, ουδεμία διαμαρτυρία ή παράπονο είχατε. Θέλετε δηλαδή να πείσετε το φίλαθλο κοινό ότι από το 65ο λεπτό και μετά έπιασαν τόπο οι προσπάθειες επηρεασμού του διαιτητή από την πλευρά μας και "άλλαξε τσιπάκι", ενώ μέχρι τότε όλα κυλούσαν ομαλά;

Κύριοι, ας κρατήσουμε το καλό επίπεδο των σχέσεων που έχουμε τα δύο σωματεία. Καμία απολύτως επίθεση δεν υπήρξε στον διαιτητή του αγώνα στο ημίχρονο, αντιθέτως όσοι βρισκόταν στο γήπεδο άκουσαν τόσο τα συνθήματα από την κερκίδα, όσο και τις ατελείωτες "ευχές" από τον πάγκο της ομάδας σας. Υπάρχει στη διάθεση όλων το βίντεο του αγώνα και ο πιο άσχετος με το ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι ούτε φάουλ υπάρχει στο πρώτο γκολ, ούτε οφσάιντ υπάρχει στο δεύτερο γκολ της ομάδας μας. Αντίθετα, ο διαιτητής του αγώνα ανέχτηκε αρκετά το σκληρό παιχνίδι ορισμένων ποδοσφαιριστών σας.

Λογικό να μην έχετε επαφή με τα τεκταινόμενα της Γ Εθνικής τα τελευταία χρόνια, αλλά ο εν λόγω διαιτητής έχει άριστες βαθμολογίες και αρκετές συγχαρητήριες ανακοινώσεις υπέρ του. Η δικαιολογία ότι επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες μας είναι τουλάχιστον αστείες, αφού έως το 65ο λεπτό του αγώνα ήταν τέλειος για εσάς.

Τέλος, να σας θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο δεν είχατε κανένα απολύτως πρόβλημα με την ΑΕ Λευκίμμης όταν θέλατε να σας ενισχύσει με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Πουλημένο στη μάχη σας για το πρωτάθλημα. Για να κλείσουμε και να ευχηθούμε σε όλους ένα καλό καλοκαίρι, θεωρούμε ένα ατυχές γεγονός την ανακοίνωσή σας, την ξεχνάμε και πάμε παρακάτω...

 

Ο κόσμος του ΟΦΑΜ και της ΑΕ Λευκίμμης στην ίδια εξέδρα, στήριξε την ομάδα του χωρίς να συμβεί το παραμικρό, όλα έγιναν για την διαιτησία ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια