Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρκέ για το κλειστό και πυρασφάλεια στο κολυμβητήριο

νέα ΕΔ του ΕΑΚΚ
10 Αυγούστου 2017 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι άμεσες προτεραιότητες και ανάγκες για το ΕΑΚ Κέρκυρας

Δεν έχει κλείσει μήνας από τον διορισμό της νέας ΕΔ του ΕΑΚΚ, με τον κ. Γιάννη Μακαντάνη (ήταν και στην προηγούμενη ΕΔ) να αναλαμβάνει πλέον σαν  πρόεδρος. Ο νέος επικεφαλής της ΕΔ είναι άνθρωπος του αθλητισμού, είναι συνταξιούχος ΟΤΕ και άνθρωπος οργανωτικός, με προσφορά στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα. Αν πάρουμε μόνο τα τελευταία χρόνια, έχει οργανώσει τους παλαιμάχους της Λευκίμμης που δίνουν πολλά παιγνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα, έχουν δώσει και αγώνες εκτός Ελλάδος και γενικότερα είναι άνθρωπος που νοιάζεται για τον τόπο του και τον αθλητισμό. 
Το πολύπαθο ΕΑΚ Κέρκυρας με τα καθημερινά προβλήματα θέλει πολύ δουλειά, μεράκι, αγάπη για τον αθλητισμό και χρήματα για να έχει ανθρώπινη μορφή και να εξυπηρετήσει, έστω και με τα τόσα προβλήματα περισσότερα από 25 σωματεία στο χώρο, καθώς και την ΠΑΕ του ΑΟΚ που μας εκπροσωπεί στη Σούπερ Λίγκα. Όταν ζητήσαμε να μιλήσουμε για το ΕΑΚΚ και τα σχέδια της νέας ΕΔ από τον νέο Πρόεδρο, ευχαρίστως για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μας μίλησε για όλα και κυρίως για όσα πιστεύει ότι με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που υπάρχουν να διορθωθούν.
Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται και δρομολογείτε να γίνουν κ. Πρόεδρε;
Κοιτάξαμε από την πρώτη συνεδρίαση τα άμεσα θέματα που έπρεπε να λυθούν και η πρώτη κίνηση ήταν να τα βρούμε με την ΠΑΕ, αφού αρχίζει το πρωτάθλημα και έπρεπε να συμφωνήσουμε σε κάποιους όρους που κάθε χρόνο ισχύουν για την χρήση, τα βρήκαμε συμφωνήσαμε και ελπίζω ότι θα τηρηθούν και από τις δυο πλευρές.
Τι απασχόλησε το πρώτο συμβούλιο σας και πως σκέφτεστε να οργανώσετε τις περαιτέρω ενέργειές σας;
Μοιράσαμε τους χώρους σε όλα τα μέλη και είπαμε να φέρει ο καθένας τα προβλήματα που εντόπισε έτσι ώστε να κάνουμε σχεδιασμό και να διορθώσουμε ότι μπορούμε, ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε ως το τέλος της χρονιάς και αυτά θα είναι περίπου 100.000€ συν αυτά που θα πάρουμε από την ΠΑΕ. Ξεκαθαρίσαμε ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε.
Είχατε μια συνάντηση στη ΔΕΑΥΚ, τι πρόβλημα υπάρχει;
Ναι πήγαμε την περασμένη βδομάδα τέσσερα μέλη της ΕΔ και συναντήσαμε τον πρόεδρο κ. Φαϊτά. Μιλήσαμε για το χρέος που έχει το ΕΑΚΚ και δεν είναι τωρινό, για να βρεθεί λύση να πληρωθεί, ενώ από τη δική μας πλευρά τέθηκε θέμα τιμολόγησης αφού θεωρούμε ότι είναι πολύ υψηλή. Στα Γιάννενα π.χ. η τιμολόγηση είναι περίπου 0.80€ το κυβικό και σε μας 2.5€. Ένα  μεγάλο χρέος από παλιές διοικήσεις με τους τόκους και τις προσαυξήσεις δύσκολα θα μπορέσει να πληρωθεί, αλλά με το νέο νόμο, μπορεί να κοπεί μέρος των τόκων και των προσαυξήσεων και να τα καταφέρουμε.
Έχετε εντοπίσει τι «καίει» αυτή τη στιγμή να φτιαχτεί στο ΕΑΚΚ για να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που το χρησιμοποιούν;
Υπάρχουν δυο θέματα που καίνε κυριολεκτικά και αυτά είναι στο νέο κλειστό προπονητήριο, όπου το παρκέ είναι σε άθλια κατάσταση και πρέπει να αλλάξει, έγινε και πέρσι προσπάθεια να μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά δεν υπήρχε έγκαιρα η μελέτη, όπως και η πυρασφάλεια του κολυμβητηρίου για τον ίδιο λόγο. Το πρόβλημα με την πυρασφάλεια πρέπει να ολοκληρωθεί για νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων και αδειοδότησή τους, αφού στους άλλους χώρους κατά 95% είμαστε εντάξει.    
Τι βλέπεται να προχωράει;
Το Μάρτη στη συνάντηση που κάναμε με την κα Σεραφείμ, διευθύντρια του Υπουργού κ. Βασιλειάδη  με σκοπό να ενημερώσουμε για τα προβλήματα και του ΕΑΚΚ, με παρόντες τους δυο βουλευτές την κα Βάκη και τον κ. Παυλίδη και τον ΓΓΑ κ. Ι. Συνοδινό, δεσμεύτηκαν ότι πυρασφάλεια (κολυμβητηρίου) και παρκέ προπονητηρίου θα μπουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2017, αφού οι μελέτες είναι ήδη κατατεθειμένες στην ΓΓΑ.
Από κει και πέρα τι άλλες σκέψεις κάνετε;
Θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση για να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με τα χρήματα αυτά να κάνουμε άλλα έργα. Η ΠΙΝ ζητάει προτάσεις από δημόσιους χώρους για ανάγκες που έχουν και για μας είναι ένα θέμα που μπορεί να δρομολογηθεί.
Οι χώροι είναι πολλοί, τι άλλο δρομολογείται να φτιαχτεί;
 Χρειάζονται κάποιες εξωτερικές επιδιορθώσεις στο κλειστό (μόνωση κλπ, υπάρχουν 20.000€ για αυτό), ενώ θα κοιτάξουμε και τη στέγη όπως έγινε πέρσι (με κάποια προβλήματα από πλευράς εργολάβου). Ακόμη θα κάνουμε παρεμβάσεις στην αίθουσα ενδυνάμωσης, θέλει φτιάξιμο η οροφή, πέρσι άλλαξαν όργανα και φτιάχτηκαν κάποια, ενώ στην άλλη αίθουσα ενδυνάμωσης του κλειστού πρέπει να φτιαχτούν τα όργανα.  
Πέρσι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με το κλειστό, παράπονα από τις ομάδες (μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, κρίκετ κλπ) για τις ώρες προπόνησης. Τι θα κάνετε;
Αυτό είναι μεγάλο αγκάθι. Χρειάζονται οι ομάδες 150 ώρες για προπονήσεις και έχουμε μόλις 50. Θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα. Ανάσα θα μας δώσει το βοηθητικό κλειστό, όταν φτιαχτεί το παρκέ, θα μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες για προπόνηση και θα είναι κάπως καλύτερα.
Υπάρχουν με βάση το νόμο δεκαοκτώ οργανικές θέσεις, αλλά το προσωπικό είναι ελάχιστο, τι σκέφτεσαι να κάνετε στο κομμάτι αυτό;
Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά άτομα προσωπικό και δυο ναυαγοσώστες που η σύμβασή τους λήγει στις 31/8/2017. Μας ζητήθηκε πρόταση για νέες προσλήψεις και θεωρούμε ότι άμεσα χρειαζόμαστε τρία άτομα (ζητήσαμε συνολικά 21, ενώ το Ηράκλειο π.χ. ζήτησε πάνω από 40). Χρειαζόμαστε μόνιμο διοικητικό υπάλληλο, έναν για το τμήμα Αθλητικής και Πολιτιστικής Υποστήριξης και ένα πολιτικό μηχανικό για το τμήμα μελετών και συντήρησης, για να έχουμε για όλα ολοκληρωμένες μελέτες και να μπορούμε να τις προωθούμε για υλοποίηση.
Με το θέμα της αδειοδότησης που λήγει 10/10/2017 και χρειάζεται για την ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα τι κάνετε;
Προγραμματίστηκε να επισκεφτεί κλιμάκιο για το γήπεδο του ποδοσφαίρου για έλεγχο στις 10/8, αλλά έχουν αλλάξει κάποια στάνταρ και θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει άδεια για δυο ακόμη μήνες, πιθανόν να πάρει παράταση από τον κ. Βασιλειάδη. Εμείς όμως δεν μένουμε εκεί, περιμένουμε την έκθεση του κλιμακίου και αν χρειαστούν μικροπαρεμβάσεις θα τις κάνουμε.   
Με τον κ. Μακαντάνη μιλήσαμε για πάρα πολλά ακόμα μικρά, αλλά ουσιαστικά προβλήματα, όπως την καθαριότητα, όπου μας είπε ότι εδώ και 8-9 μήνες που προσλήφθηκε καθαρίστρια  γίνεται καλή δουλειά, αυτές τις μέρες καθαρίστηκαν και τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο,  μελετάνε τι μπορεί αν κάνουν σε κάποιους άλλους χώρους που μπορεί να αξιοποιηθούν. Θέληση υπάρχει και πολύ διάθεση, δεν φτάνει μόνο όμως η ΕΔ, πρέπει και η πολιτεία να στηρίξει οικονομικά την όλη προσπάθεια.
 
Πολλές διοικήσεις έχουν περάσει και έχουν προσπαθήσει για να «μαζέψουν» αυτό τον αθλητικό χώρο στο νησί, που χειρότερος δεν υπάρχει ούτε σε μικρές κωμοπόλεις της χώρας. Η νέα διοίκηση φτάνει να μπορέσει να κάνει δυο πράγματα και θα θεωρηθεί επιτυχημένη. Αυτά είναι το παρκέ στο βοηθητικό κλειστό και οι εργασίες  οι απαραίτητες για να πάρει κανονική άδεια όλο το ΕΑΚΚ. Έπονται όλα τα άλλα. Τους το ευχόμαστε. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια