Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χάθηκε» το γρασίδι στο ΕΑΚΚ

ΕΑΚ Κέρκυρας
14 Ιουνίου 2021 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εικόνα αυτή τη στιγμή στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚΚ, πιθανόν είναι η χειρότερη τα τελευταία χρόνια, αφού το γρασίδι έχει εξαφανιστεί.

Το γήπεδο μοιάζει χωμάτινο και προβληματίζει για το αν μπορεί να σωθεί ο χλοοτάπητας ή θα πρέπει να αντικατασταθεί και να μπει καινούργιος. Βέβαια τα χρόνια που ο ΑΟ Κέρκυρα και ο ΑΟ Κασσιόπης έπαιζαν επαγγελματικά, είχαν την ευθύνη και πλήρωναν τα μεγάλα έξοδα συντήρησης του γηπέδου και ήταν σε καλή κατάσταση.

Σήμερα μιλάμε για την μετά επαγγελματικών κατηγοριών εποχή του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και του γηπέδου, αφού ούτε ομάδα της Γ΄ Εθνικής δεν το χρησιμοποίησε τη σεζόν που πέρασε. Βέβαια, σωστά  δόθηκε στον ΑΟ Κέρκυρα σαν έδρα, αφού μπορεί να αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά έχει γράψει λαμπρή ιστορία σε αυτό το γήπεδο που πάντα ήταν η φυσική του έδρα και δικαιωματικά ζήτησε να το χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του. Τελικά έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι εκεί, τον Οκτώβριο του 2020 και από τότε δεν υπήρξε κάποια δραστηριότητα, ενώ πλέον σήμερα 8 μήνες μετά και ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν αλλοιώθηκε, πράσινο δεν υπάρχει.
 
Σταμάτης Λυκούρης: Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο
 
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν γίνεται να παραμείνει αυτή η κατάσταση και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και λογικά αρμόδιος να μιλήσει για αυτό είναι ο πρόεδρος της ΕΔ του ΕΑΚΚ Σταμάτης Λυκούρης, από τον οποίο ζητήσαμε να μας σχολιάσει το γεγονός, τον λόγο που φτάσαμε ως εδώ και τι μέλλει γενέσθαι. Μας είπε πως «ο υπεύθυνος για τη συντήρηση απεβίωσε, δεν έχει βρεθεί άμεση λύση, όμως είναι στο πρόγραμμα, με «δικές μας δυνάμεις, τον Σεπτέμβριο να είναι πράσινο, να έχει φτιαχτεί, αφού θα γίνει και μια επιπλέον σπορά».

Για το θέμα της δυνατότητας των εργαζομένων στο ΕΑΚΚ να βοηθήσουν σε αυτό και τις ελλείψεις μας είπε ότι υπάρχουν 6 εργαζόμενοι, από τις 19 οργανικές θέσεις που πρέπει να έχει το ΕΑΚΚ. Έχει ζητηθεί ήδη η πρόσληψη υπαλλήλων, όπως έγινε πέρσι και αναμένουμε. 

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι κοντά, αλλά με σωστή αντιμετώπιση του θέματος μπορεί να αλλάξει η εικόνα του γηπέδου, ο χρόνος θα δείξει.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια