Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάντια και στο ΕΑΚΚ χωρίς κανείς να συγκινείται

ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε πολλές δεκαετίες που γράφουμε για τα αθλητικά δρώμενα στο νησί και έχουμε γυρίσει κάθε αθλητικό του χώρο. Αυτό όμως που συμβαίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχει προηγούμενο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε πολλές δεκαετίες που γράφουμε για τα αθλητικά δρώμενα στο νησί και έχουμε γυρίσει κάθε αθλητικό του χώρο. Αυτό όμως που συμβαίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Σε πιο άθλια και ακατάλληλη κατάσταση πάνω από 60% των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν έχουμε δει ποτέ. Σήμερα θα σταθούμε σε δυο σημεία σε χώρους του τρισάθλιου ΕΑΚΚ.  

Με αφορμή την πίκρα και την αγανάκτηση ενός σεβαστού ανθρώπου του αθλητισμού, ενός παιδαγωγού, ενός ανθρώπου που η προσφορά του στη νεολαία είναι ανεκτίμητη, του Νίκου Πέρρου, θα σταθούμε στις συνθήκες προετοιμασίας των ομάδων χάντμπολ του Κερκυραϊκού. Πέμπτη βράδυ και η προπόνηση των τμημάτων γίνεται στο ανοικτό γήπεδο του ΕΑΚΚ, δίπλα στο κολυμβητήριο, αφού δεν υπάρχει χρόνος να δοθεί το κλειστό. Και αυτό επειδή 11 ομάδες μπάσκετ ανδρών (συν τις παιδικές, εφηβικές, μίνι κλπ, όλες μαζί πάνω από 25), μια γυναικών, 3 ομάδες χάντμπολ με τις αντίστοιχες, παίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων (συνολικά 9), οι ομάδες βόλεϊ ανδρών γυναικών με τις ακαδημίες (7 συνολικά) και το κρίκετ, πρέπει στο κλειστό του ΕΑΚΚ και το Ναυσιθόειο να να βρουν χρόνο υποτυπώδους προπόνησης.

 Αναγκαστικά τα εξωτερικά γήπεδα δίπλα στο κλειστό χρησιμοποιούνται, με τις καιρικές συνθήκες τους περισσότερους μήνες να μην βοηθούν. Μάλιστα οι ομάδες χάντμπολ αγωνίζονται σε Πανελλήνια πρωταθλήματα Α2 και Β΄ εθνικής και οι απαιτήσεις προπόνησης είναι μεγαλύτερες.

Ο κ. Νίκος Πέρρος, με τους συνεργάτες του, προετοιμάζουν τις ομάδες τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, με προπόνηση έξω στη βροχή, στον αέρα, σε ακατάλληλο και επικίνδυνο γήπεδο και με φωτισμό για γέλια. Αγανάκτησε και δεν μπορούσε παρά να ανεβάσει μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα κείμενο που αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει ΧΘΕΣ να παραιτηθούν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

 

Η ανάρτηση του κ. Πέρρου

...Ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός!!!!  9 μέρες πριν την έναρξη πρωταθλημάτων Α2 γυναικών..Β εθνική ανδρών... προπόνηση έξω στα τσιμέντα (τσουλήθρα με νερό στις άκρες!!!με έναν προβολέα και φως από το κολυμβητήριο!!!!)... και η "ντροπή" θα πρέπει να ντρέπεται!!!

Και δεν έμεινε ασχολίαστη, θα σταθούμε μόνο στο σχόλιο του κ. Ι. Κουρσάρη που αναφέρει: «Τι φωνάζεις ο πρόεδρος δήλωσε ότι όλα θα φτιαχτούν εξ άλλου έρχεται ο φίλος του ο Αυγενάκης και  θα φέρει λεφτά όπως έστειλε και την προηγούμενη φορά».

Όμως πέρα αυτών δίπλα στο κολυμβητήριο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η χρονιά χωρίς πρόβλημα, ήδη έχουμε αυτές τις μέρες κλείσιμο της μικρής πισίνας, από πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις βάνες και δεν την ζεσταίνει. Έτσι τα μικρά παιδιά που την χρησιμοποιούν, από ΝΑΟΚ, Ναυσίθοο και Νηρέα σταμάτησαν να πηγαίνουν και περιμένουμε από την Δευτέρα πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.  Θα πει κανείς πέρσι ήταν 4 μήνες όλο κλειστό, για λίγες μέρες και τη μικρή πισίνα φωνάζεις;

Δεν ξέρεις πραγματικά αν η τραγελαφική αυτή κατάσταση είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά υπάρχει μια ΕΔ που έχει συνολικά την ευθύνη. Όχι μόνο ο πρόεδρος, αλλά και όλοι όσοι κωφεύουν και συμμετέχουν ουσιαστικά σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί. Και αναφερθήκαμε σε δυο τμήματα του ΕΑΚΚ, τόσο γιατί μετά τις περσινές εργασίες υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η πισίνα ΔΕΝ θα ξανακλείσει, όσο και γιατί το μπαλόνι που υποσχέθηκε ο Αυγενάκης για το ανοικτό γήπεδο, αργεί να φτάσει, μετά από 2 χρόνια. Μάλλον το φόρτωσε σε χελώνα και αυτή έχασε το δρόμο προς την Κέρκυρα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια