Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Ν. Μεταλληνού για το Γιάννη Νικολακόπουλο

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
09 Μαΐου 2024 / 13:56

Αποχαιρετισμός στο Γιάννη Νικολακόπουλο

Από χθες ο Γιάννης δεν είναι μαζί μας. Θα μείνει στην μνήμη μας σαν ένας ευαίσθητος , σεμνός και ανιδιοτελής άνθρωπος. Βαθιά πεισμένος για μία άλλης μορφής οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.  Με πλήρη συνείδηση για την ανάγκη επαναδιατύπωσης του θεωρητικού και προγραμματικού λόγου της Αριστεράς ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, σε μία εποχή μετάβασης όπως αυτή που ζούμε.

Ο Γιάννης ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, συμπονετικός, αλληλέγγυος, ειλικρινής. ‘Όπως πρέπει να είναι οι άνθρωποι δηλαδή και όχι θηρία, όπως μας κάνει το ζοφερό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.

Συνέδεσε το όνομα του με κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ που άφησαν εποχή για την διάρκεια, την μαχητικότητα και την μαζικότητα τους. Παρών πάντα στους πολιτικούς αγώνες, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει θέσεις και ρόλους.

Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις, σε κορυφαία ζητήματα, το έκανε με συνέπεια και αξιοπρέπεια θεωρώντας ότι το δικαίωμα  στην διαφωνία είναι αδιαπραγμάτευτο. Όπως έγραψε ο φίλος του Αλέκος Αναγνωστάκης ήταν «αδιάλλακτος με τις απόψεις και διαλλακτικός με τους ανθρώπους».

Καλό σου ταξίδι φίλε.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ