Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Μουσείο Καποδίστρια σε συνεργασία με το Corfu Butterfly Conservation & Ionian Environment Foundation

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
30 Απριλίου 2024 / 20:56
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σκοπός της δημιουργίας αυτής της θέσης και συνεργασίας είναι η προστασία της πεταλούδας και της βιοποικιλότητας της Κέρκυρας, καθώς και η βέλτιστη διαχείριση της βλάστησης στην Κουκουρίτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανάρτησή του στο FB το Μουσείο Καποδίστρια ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με τους οργανισμούς Corfu Butterfly Conservation & Ionian Environment Foundation αναφέροντας τα εξής:

«Tο 2024 το Μουσείο Καποδίστρια ενδυναμώνει το έργο του για την προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς επεκτείνοντας τη συνεργασία του με δύο δυναμικούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς: τον Corfu Butterfly Conservation και το Ionian Environment Foundation, όπου από κοινού δημιουργούμε μία θέση εργασίας (Butterfly Outreach Officer) με έδρα το Μουσείο Καποδίστρια.

Σκοπός της δημιουργίας αυτής της θέσης και συνεργασίας είναι η προστασία της πεταλούδας και της βιοποικιλότητας της Κέρκυρας, καθώς και η βέλτιστη διαχείριση της βλάστησης στην Κουκουρίτσα, μέσα από επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία, οικογένειες & ενήλικες, δικτύου εθελοντών και την παροχή χρήσιμων οδηγιών για όλους.

Η θέση του Butterfly Outreach Officer δημιουργήθηκε με τη στήριξη και τη συνεργασία του Ionian Environment Foundation, και την υποστήριξη του Rothschild Foundation.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί στη σελίδα του Μουσείου Καποδίστρια και του Corfu Butterfly Conservation η αναγγελία πρόσληψης του Butterfly Outreach Officer.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις σελίδες των δύο φορέων για να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη θέση και τη διαδικασία αίτησης & επιλογής.»

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.