Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από 2 Απριλίου το Μουσείο Καποδίστρια ανοικτό  καθημερινά

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
03 Απριλίου 2024 / 09:31
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Από τις 10:00 έως τις 16:00, το κοινό έχει και πάλι τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Μουσείο Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων

Από 2 Απριλίου το Μουσείο Καποδίστρια ανοικτό  καθημερινά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών) και από τις 10:00 έως τις 16:00, το κοινό έχει και πάλι τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Μουσείο Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων.

Η μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια προσφέρει ευκαιρίες γνωριμίας με τη ζωή, το έργο και την εποχή του Α' Κυβερνήτη της Ελλάδας, καθώς και για την ιστορία του καποδιστριακού κτήματος της Κουκουρίτσας, στους Ευρωπούλους. Η εμπειρία της επίσκεψης εμπλουτίζεται με ακουστική ξενάγηση και video, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες, παρέχεται ένα "παιχνίδι ανακάλυψης" της έκθεσης .

Υπαίθρια διαδρομή περιήγησης στον Κήπο

Μια υπαίθρια περιήγηση στον Κήπο, σηματοδοτημένη με ειδική πινακίδες, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του Μουσείου να ακολουθήσουν μία διαδρομή στον Κήπο και να ανακαλύψουν πλούσιες και πολυμεσικές πληροφορίες για την ιστορία και τη φύση του κτήματος της Κουκουρίτσας.

Το Καφέ στον Κήπο του Μουσείου θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024.

Πώς θα έρθετε στο Μουσείο

Με δικό σας όχημα: Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσας, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Μουσείο Καποδίστρια/ Ευρωπούλους. Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.

Με λεωφορείο: Αστικό ΚΤΕΛ, γραμμή Νο 4 - Στάση "Κουκουρίτσα" (αφετηρία: Πλατεία Σαρόκο)

Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

Ανοικτά (από 2/4/24): Τρίτη- Κυριακή 10:00-16:00

Κλειστά: Δευτέρα & επίσημες Αργίες - www.capodistriasmuseum.gr

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.