Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Καποδίστρια με Eλεύθερη Eίσοδο

Μουσείο Καποδίστρια
20 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:26

23-24 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-16:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου εορτάζονται σε όλη την Ευρώπη οι Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το φετινό θέμα των εορτασμών αφορά στην "Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση - Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα". Το Μουσείο Καποδίστρια, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στους εορτασμούς λειτουργώντας με Ελεύθερη Είσοδο.

Σας προσκαλούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου να γνωρίσετε την ιστορική συλλογή του Μουσείου και μέσα από μοναδικής ιστορικής αξίας προσωπικά, οικογενειακά και κυβερνητικά ιστορικά εκθέματα να ανακαλύψετε τη ζωή και την παρακαταθήκη του Α' Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. 

Το ιστορικό κτήμα των Καποδίστρια "Κουκουρίτσα", όπου στεγάζεται το Μουσείο Καποδίστρια, αποτελεί κηρυγμένο Ιστορικό Μνημείο ως εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακής επτανησιακής αστικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου, καθώς και για το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές του κάλλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε, σε ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια διαδρομή, πολλές ιστορίες για τη ζωή και τη φύση του κτήματος μέσα στους αιώνες.

Ώρες λειτουργίας Μόνιμης Έκθεσης & Καφέ στον Κήπο: 10:00 - 16:00

Πώς θα έρθετε:

Με δικό σας όχημα:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους/Μουσείο Καποδίστρια.

Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.
Προβολή σε Google Maps

Με λεωφορείο:

Αστική γραμμή Νο 4, στάση «Κουκουρίτσα» (αφετηρία Πλατεία Σαρόκο)
Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ