Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων για αυξήσεις και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων (photos + videos)

ΓΣΕΕ
17 Απριλίου 2024 / 13:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στα πλαίσια της γενικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί τις Τετάρτης 17/04 στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της γενικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Συμμετείχαν: το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Σωματεία Εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, όπως και το Σωματείο Ναυτεργατών.

Ως χώρος συγκέντρωσης είχε οριστεί το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με ώρα συγκέντρωσης τις 11:00 και στην συνέχεια ο κόσμος έκανε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι διεκδικήσεις

Με βασικό μήνυμα «η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα», το επίκεντρο των διεκδικήσεων αφορά τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως και την ανάδειξη και τιμωρία των υπευθύνων  της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

 

Δήλωση Στ. Πελάη:

Δήλωση Βαγγέλη Χριστοδούλου:

Δήλωση Ελ. Μαρκατη:

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.