Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραντεβού στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ δίνουν την Τετάρτη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Κέρκυρας (video)

ΓΣΕΕ
12 Απριλίου 2024 / 14:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Δεμένα θα παραμείνουν εκείνη την ημέρα τα καράβια στα λιμάνια του νησιού. Στάσεις εργασίας από εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους του δημόσιου τομέα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ραντεβού στους δρόμους της Κέρκυρας  δίνουν την προσεχή Τετάρτη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει για τις 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Σωματεία Εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, όπως και το Σωματείο Ναυτεργατών.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί μπροστά από το ΕΚΚ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διεκδικήσεις

Με βασικό μήνυμα «η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα», το επίκεντρο των διεκδικήσεων αφορά τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως και την ανάδειξη και τιμωρία των υπευθύνων  της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο, οι συμμετέχοντες απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, ως κλιμάκωση της μεγάλης κινητοποίησης στις 28 Φεβρουαρίου στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

«Την Τετάρτη υπάρχει η γενική πανελλαδική απεργία προκηρυγμένη από τη ΓΣΕΕ αυτή τη φορά, στην οποία συμμετέχουν  όλα τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα του ιδιωτικού τομέα και αποσπασματικά του δημοσίου, διότι η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ δυστυχώς δεν θεώρησε σκόπιμο να συμμετέχει μαζικά στην απεργία στις 17 Απρίλη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης.

Στάσεις εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζόμενων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. – 3 μ.μ. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως και οι συνταξιούχοι.

Μάλιστα το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ καλεί και στην διαμαρτυρία που διοργανώνει στις 23 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο, προβάλλοντας διεκδικήσεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας και ζητώντας αυξήσεις στις συντάξεις. Όπως τόνισε μάλιστα ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σωτήρης Μπουχάγιαρ θα υπάρχει λεωφορείο στον «Μαύρο Γάτο», στη Σπηλιά στις 10 το πρωί, για οποιονδήποτε επιθυμεί να λάβει μέρος στη διαμαρτυρία.

Δεμένα τα καράβια

Λόγω της συμμετοχής του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Λευκίμμης.

Απεργούν στις 16/04 οι δημοσιογράφοι

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από αριστερά διακρίνονται η Ε. Μυρίλλα, εκ μέρους Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, ο Σ. Μπουχάγιαρ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Στ. Πελάης απο το ΕΚΚ, ο Αχ. Καπετάνιος από την ΕΛΜΕ και η Μ. Χαραλάμπους από το Συνδικάτο  Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.