Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο (photos)

Απεργία
28 Φεβρουαρίου 2024 / 11:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η κινητοποίηση εργαζομένων, σπουδαστών, μαθητών, ανέργων και συνταξιούχων της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ.

Φορείς, Σωματεία, Συνδικάτα και Σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε σε βαθύ πένθος τη χώρα, με τους 57 νεκρούς.  

 

 

 

Παράλληλα, ως κορυφαία προβλήματα της περιόδου που διανύουμε προτάσσεται η ακρίβεια, η αύξηση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η αισχοκέρδεια, η υποστελέχωση κρίσιμων δημόσιων φορέων (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση) κ.α.

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, η Νομαρχιακή Κέρκυρας της ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι),  τα Σωματεία των εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τα τοπικά Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΤΕΒΕ και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων.