Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος"

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
02 Μαρτίου 2024 / 11:21
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η «Φ.Ε. Μάντζαρος» θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα υπό την ηγεσία του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνουμε στους συμπολίτες μας, ότι το Μουσικό Σώμα της «Φ.Ε. Μάντζαρος», σε πολυπληθές σχήμα, θα συμμετέχει στην στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών, για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου 2024. 

Του σώματος θα ηγούνται ο Αρχιμουσικός της «Φ.Ε.Μ.» κ. Σωκράτης Άνθης και ο αν. Αρχιμουσικός κ. Σπύρος Ρουβάς. 

Η «Φ.Ε. Μάντζαρος» προσκαλείται στην παρέλαση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Είναι μια συμμετοχή, χωρίς προηγούμενο, μιας και ποτέ ως σήμερα δεν έχει παρελάσει, σε αυτήν την αμιγώς στρατιωτική παρέλαση, μη στρατιωτική Μπάντα. 

Την παραμονή της εθνικής εορτής 24/03/2024, το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α., της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Χώρας, άλλων Αξιωματούχων και κοινού, μεγαλειώδης συναυλία, από το μουσικό σώμα της «Φ.Ε.Μ.», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με έργα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και με την σύμπραξη της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Την συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός μας κ. Σωκράτης Άνθης. 

Αναλογιζόμενοι την μοναδικότητα του γεγονότος, θέλουμε να καλέσουμε τους συμπολίτες μας Κερκυραίους, της Κέρκυρας και των Αθηνών, να σταθούν κοντά στις δραστηριότητες της Φιλαρμονικής μας αυτές τις ημέρες, είναι μάλιστα δεδομένο, ότι η προβολή της οποίας θα τύχει η Κέρκυρα, επ' αφορμή του γεγονότος, θα είναι μοναδική.» 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.