Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επισημότητα η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κέρκυρα (photos - video)

Παρέλαση
25 Μαρτίου 2024 / 13:20

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, Φιλαρμονικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφ. Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η παρέλαση στην πόλη της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, Φιλαρμονικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην καθιερωμένη διαδρομή από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα.

Προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  Νεκτάριου και ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Δρ. Στέλλα Βουτσά, καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από όλες τις Αρχές του τόπου. Κατάθεση στεφάνων έγινε επίσης στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια όπως και στο άγαλμα του Δ. Σολωμού πριν την παρέλαση.