Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα το Σάββατο, η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΠΑΡΕΛΑΣΗ
24 Οκτωβρίου 2023 / 08:59
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυράνακης θα εκπροσωπήσει την κυβερνήση

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με νιάτα και υπερηφάνεια θα πλημμυρίσει το προσεχές Σάββατο η παραλιακή οδός, από το άγαλμα του Καποδίστρια μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γαλανόλευκη θα κυματίσει και φέτος στα χέρια των μαθητών για να τιμήσουν την επέτειο του ΟΧΙ. Ήδη στα σχολεία πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες  πρόβες από τους μαθητές,  τους δασκάλους και τους καθηγητές για τις παρελάσεις που θα λάβουν χώρα, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, από άκρη σε άκρη του νησιού.

Η παρέλαση στην πόλη της Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί στις 12.15 το μεσημέρι του Σαββάτου, με την συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, Φιλαρμονικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην καθιερωμένη διαδρομή από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα.

Η επίσημη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Θα ακολουθήσει στις 11.30 π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από όλες τις Αρχές του τόπου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυράνακης.

Την παραμονή

Την Παρασκευή (27/10) παραμονή της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία, ως είθισται μόνον οι σχολικές γιορτές, ενώ στις 12 το μεσημέρι  θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους φοιτητών, μαθητών παρουσία των εκπαιδευτικών αρχών και τιμητικής φρουράς με συμμετοχή Φιλαρμονικής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

 

ΦΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.