Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει για μια ημέρα και πάλι το «Ι. Καποδίστριας»

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
01 Φεβρουαρίου 2024 / 11:20
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καμία πτήση πλην των ελικοπτέρων αεροδιακομιδών την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ανοίγει την επόμενη ημέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πριν καλά –καλά προλάβει να ανοίξει το «Ι. Καποδίστριας» μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης εργασιών θα κλείσει και πάλι για μια ημέρα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Το σχετικό ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε αιφνιδίως στις 18.20 το απόγευμα της Τετάρτης (31/01), ενημερώνει ότι ο διάδρομος θα είναι κλειστός από τις 00.01 της 6η Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου, λόγω εργασιών και ότι θα πραγματοποιούνται μόνο πτήσεις ελικοπτέρων αεροδιακομιδών.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι το κλείσιμο πραγματοποιείται, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες σε τμήματα του διαδρόμου που δεν ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται δυσκολία στην ομαλή διαδικασία προσγείωσης των αεροσκαφών. 

Ήδη πάντως για την ημέρα εκείνη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τροποποιήσει το πρόγραμμά τους και δεν έχουν πτήσεις. Οι πτήσεις θα μπουν σε κανονική ροή και πάλι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Το ΝΟΤΑΜ έχει δύο ώρες διαφορά από την ελληνική ώρα (WIP σημαίνει work in process)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.