Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει και πάλι το αεροδρόμιο από την προσεχή Τρίτη μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
13 Ιανουαρίου 2024 / 10:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Για να συνεχιστεί η δεύτερη φάση των εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλείνει ξανά το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 16 έως και τις 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι απαιτούμενες εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου.

Ανάλογες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο «Ι.Καποδίστριας» μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου του 2023 και συγκεκριμένα από τις 21/11 έως και τις  4/12, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του έργου. Υπενθυμίζεται ότι τον χειμώνα του 2022 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στο διάδρομο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, με τα έργα βελτίωσης να συνεχίζονται  και αυτό τον χειμώνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του «Ι. Καποδίστριας». Σύμφωνα με την Fraport Greece,το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων.

Λόγω της αναστολής λειτουργίας του διαδρόμου, πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται το παραπάνω διάστημα, με εξαίρεση τις αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα. Η αεροπορική διασύνδεση του νησιού θα επιστρέψει σε κανονικότητα από το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει η Fraport Greece, η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου κρίνεται απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Μετά το πέρας των εργασιών, το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα.

Μόνο οδικώς

Λόγω των επικείμενων εργασιών οι κάτοικοι του νησιού, όσοι μετακινούνται για λόγους εργασίας, ή όσοι ταξιδεύουν για εξωτερικό μέσω Αθήνας, υποχρεωτικά θα μετακινούνται για τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, οδικώς

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.