Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει την προσεχή Τρίτη το «Ι. Καποδίστριας», λόγω των έργων στον διάδρομο

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
18 Nov 2023 / 11:09
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Χωρίς αεροπορική διασύνδεση η Κέρκυρα από τις 21/11 – 04/12 και από τις 16-29/01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το νέο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, προκειμένου να εκτελεστεί η δεύτερη φάση των εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου. Λόγω της αναστολής λειτουργίας του διαδρόμου, πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται το διάστημα από 21 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου. Το αεροδρόμιο στη συνέχεια θα ανοίξει ενόψει και των εορτών, ωστόσο οι εργασίες θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα από τις 16 - 29 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα και για το διάστημα αυτό, το νησί να μείνει χωρίς αεροπορική διασύνδεση. Σύμφωνα με την Fraport Greece, κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων, θα πραγματοποιούνται, μόνο πτήσεις από ελικόπτερα αεροδιακομιδών, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό. Υπενθυμίζεται ότι τον περσινό χειμώνα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Ωστόσο τα έργα βελτίωσης θα συνεχιστούν και αυτό τον χειμώνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του «Ι. Καποδίστριας». Σύμφωνα με την Fraport Greece, το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων.

 Μέρος της σύμβασης παραχώρησης

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της σύμβασης παραχώρησης. Όπως μάλιστα επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. «Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του. Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της. Το σχετικό ΝΟΤΑM για τις περιόδους που το «Ι. Καποδίστριας» θα είναι κλειστό, έχει εκδοθεί από τα μέσα Αυγούστου. Λόγω των εργασιών οι κάτοικοι του νησιού, όσοι μετακινούνται για λόγους εργασίας, ή όσοι ταξιδεύουν για εξωτερικό μέσω Αθήνας, υποχρεωτικά θα μετακινούνται για τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, οδικώς.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.