Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό κατάληψη τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Κατάληψη
22 Ιανουαρίου 2024 / 10:58
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Διαμαρτυρία στα Γενικά Λύκεια στον απόηχο των γεγονότων της 18ης Ιανουαρίου. Στηρίζει η Ένωση Γονέων Δήμου Κ. Κέρκυρας και η ΕΛΜΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κατάληψη των συστεγαζόμενων 1ου και 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές των δυο σχολείων.

«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται χωρίς να έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τις γενικές συνελεύσεις των μαθητών», δήλωσε στην "Ε" ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου, ενώ για την ώρα τουλάχιστον δεν έχουν κοινοποιήσει τα αίτηματά τους στις διευθύνσεις των σχολείων.

Οι μαθητές ωστόσο επισημαίνουν ότι συνεδρίασαν τα 15μελή των Λυκείων και τα αιτήματά τους είναι αναρτημένα στην πύλη του σχολείου. 

Τα μαθήματα σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση και ήδη έχουν αρχίσει να ενημερώνονται οι καθηγητές και οι μαθητές.

Διαμαρτυρία στις 11.30 το πρωί

Στις 11.30 το πρωί πάντως οι μαθητές των σχολείων θα προβούν σε διαμαρτυρία για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, με την επέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και τις προσαγωγές έξι ανηλίκων (πέντε μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων και ενός μαθητή από άλλο σχολείο) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. 

Το σημερινό ραντεβού έχει δοθεί στα Γενικά Λύκεια. Την κινητοποίηση στηρίζει τόσο η  Ένωση Γονέων Δήμου Κ. Κέρκυρας  όσο και η ΕΛΜΕ, που έχει κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 π.μ – 2 μ.μ.) για το σκοπό αυτό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.