Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Παξών: «Μποναμάς» για το νέο έτος με αύξηση δημοτικών τελών

Παξοί
21 Δεκεμβρίου 2023 / 10:50

Αύξηση των Δημοτικών τελών 25% στο Νερό και 40% στα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 18/12/2023 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο και δύο από τα θέματα αφορούσαν την αύξηση ανταποδοτικών τελών .

Η πρόταση  η οποία ψηφίστηκε κατά  πλειοψηφία από τις παρατάξεις του Δημάρχου και του Σπύρου Αρώνη είναι:

1) 25% ανά κατηγορία για το νερό  δηλ. από 2 ευρώ  σε 2,5ευρώ από 3 ευρώ σε 3,75 ευρώ και από 6 ευρώ σε 7,5 ευρώ το κυβικό.

2) 40% στα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού δηλ. από 1,75 ευρώ το τ. μ. σε 2,45 ευρώ για τις κατοικίες και νοσηλευτικά ή φιλανθρωπικά ιδρύματα κλπ. και  από 3ευρώ το τ.μ. σε 3,95 το τ.μ. για τα καταστήματα, ξενοδοχεία και λοιπούς επαγγελματικούς χώρους δηλ. αύξηση 32% το τ. μ.

Η παράταξή μας ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την πρόταση  και η εκπρόσωπός μας Λάιζα Αντιόχου και τοποθετήθηκε:

«Είναι γνωστή η θέση της παράταξής μας σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι εμείς θεωρούμε τα ανταποδοτικά τέλη μια επί πλέον φορολόγηση των πολιτών, στους τόσους άμεσους και έμμεσους που πληρώνουν μέσα από οποιαδήποτε δραστηριότητά τους (όπως ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ κλπ). Σήμερα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το όποιο εισόδημα μας ο Δήμος προτείνει την αύξησή τους.

Σ' αυτό το νησί μπορεί αρκετοί να ασχολούνται με τον τουρισμό και να έχουν κάποια αυξημένα  εισοδήματα (το οποίο δε δικαιολογεί τις παραπάνω υπέρογκες αυξήσεις), όμως πρέπει να σκεπτόμαστε ότι υπάρχουν και πολίτες που δεν ασχολούνται με τον τουρισμό καθώς και  συνταξιούχοι, που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις τους έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη και τα δώρα εν ονόματι της κρίσης, και γεύονται την ακρίβεια ενώ τους έχουν δώσει λίγα ψίχουλα σαν αύξηση, η οποία δεν καλύπτει ούτε τον μισό πληθωρισμό ή και καθόλου αύξηση. Υπάρχουν επίσης εργαζόμενοι στον τουρισμό, εργάτες, ψαράδες κλπ. με χαμηλά εισοδήματα τους οποίους πρέπει να σκεφτόμαστε.

Για τους  παραπάνω λόγους ψηφίζουμε ΟΧΙ στα δύο αυτά θέματα».