Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για ποια έργα υπέγραψαν και για ποια περιμένουν έγκριση

Δήμος Κέρκυρας
03 Φεβρουαρίου 2017 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά επαφών είχε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, αντιπροσωπεία του Δήμου, αποτελούμενη

από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Αναστασόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία.
Ο Δήμαρχος παραχώρησε το μεσημέρι, στο Μαράσλειο,  συνέντευξη τύπου για τις συναντήσεις και τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα στη διάρκεια της εβδομάδας. Συγκεκριμένα:

Ο τομέας των μεταφορών & του τουρισμού

Ο Δήμαρχος ήταν εισηγητής στην 1η Εσπερίδα Ενημέρωσης που οργάνωσαν,  την Τρίτη 31 Ιανουαρίου,  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το JASPERS με θέμα «Ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» για την προώθησή τους στις διαδικασίες σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών. Ο κ. Νικολούζος αναφέρθηκε στην περίπτωση της Κέρκυρας, δεδομένου ότι ο Δήμος περιλαμβάνεται στις πόλεις που θα υποστηριχτούν από το Πράσινο Ταμείο.

Συναντήθηκε, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Καββαδία, με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και συμφώνησαν στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και  - σε συνεργασία με τον  ΟΛ.ΚΕ. - σχεδίου ενίσχυσης  του τομέα της κρουαζιέρας

Το Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης

Συνυπέγραψε, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Λευκίμμης, ύψους 98.500 ευρώ.

Πρόταση για έργα συνολικού ποσού 60 εκ. 

Κατέθεσε, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκο Αναστασόπουλο, στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, πρόταση (που έχει επεξεργαστεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ)   για ένταξη έργων στο πρόγραμμα ειδικού χαρακτήρα ΣΔΙΤ του Υπουργείου, συνολικού ύψους περίπου 60.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για:
- Την κατασκευή 4 σχολείων  (του σχολικού κέντρου Γουβιών - Κοντοκαλίου, του Ειδικού Σχολείου, του ΕΠΑΛ νότιας Κέρκυρας και του Γυμνασίου Λευκίμμης)  
- Την κατασκευή Αθλητικού  Κέντρου  στην πόλη
- Την πλήρη ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, μέρος του έργου ανακατασκευής του ΦΟΙΝΙΚΑ και την ανακατασκευή της Οικίας Πετσάλη.
Μετά την καταρχήν αποδοχή της πρότασης από τον κ. Πιτσιόρλα, την τελική έγκριση θα δώσει η αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή

Μουσείο Τυπογραφίας
 
Ο Δήμαρχος είχε, επίσης, συναντήσεις για την αναζωπύρωση της πρότασης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς για τη δημιουργία στην Κέρκυρα Μουσείου Τυπογραφίας

Υδατοδρόμια

Τέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια με την οποία συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αδειοδότηση υδατοδρομίων ώστε να λειτουργήσει το δίκτυο των υδροπλάνων από την επόμενη τουριστική περίοδο