Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Β. Καββαδίας: Επαίσχυντο το έγγραφο Υδραίου εναντίον του Χρ. Άνθη - Να ζητήσει συγγνώμη

Βασίλης Καββαδίας
31 Μαρτίου 2021 / 08:52

«Απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, ρεβανσιστικό, και αντιδημοκρατικό» χαρακτηρίζει ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Καββαδίας

το εμπιστευτικό έγγραφο της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας προς την Υπουργό Παιδείας, με το οποίο ζητά την αποπομπή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος συνεργάστηκε επί θητείας του με τον Χρήστο Άνθη, καλεί τη Μερόπη Υδραίου να αποσύρει το έγγραφο και να ζητήσει συγγνώμη, για το καλό της Δημοκρατίας και της Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. 

Αναλυτικά, ο Βασίλης Καββαδίας αναφέρει:
Αποδοκιμάζω απερίφραστα την πρωτοφανή ενέργεια της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η οποία με έγγραφο της προς την κεντρική διοίκηση ζητά την αποπομπή του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης Κέρκυρας, κου Χρήστου Άνθη.

Με τον κο Χρ. Άνθη, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημαρχιακής Αρχής, είχα μία καλή και παραγωγική συνεργασία, επειδή, όπως προέκυπτε μέλημα του ήταν η σωστή, ορθολογική και, κυρίως, η ασφαλής εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας μας υπήρξαν περιπτώσεις που είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά ουδέποτε εκλήφθηκαν ως αντιπολίτευση προς το Δήμο ή την κυβέρνηση, αν και (γνωστό στους πάντες) οι ιδεολογικές και πολιτικές μας απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο ρόλος του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης είναι
- να αγωνιά και να αγωνίζεται για τις συνθήκες και τη λειτουργία της εκπαίδευσης
- να αρθρώνει λόγο για τη σχολική στέγη και να δρα σε αυτήν την κατεύθυνση.
- να μεριμνά με κάθε τρόπο για την ασφάλεια των μαθητών, ιδίως όταν πέφτουν πάνω στα κεφάλια τους κομμάτια από το ταβάνι της σχολικής ή νηπιακής αίθουσας
- να ενημερώνει και να συνεργάζεται με τους Διευθυντές των Σχολείων και τους γονείς

Όσο καιρό γνωρίζω τον κο Άνθη σαν Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης, αυτόν τον ρόλο υπηρετούσε.

Είναι εντελώς απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, ρεβανσιστικό, αντιδημοκρατικό και παραπέμπει σε πέτρινα χρόνια να εγκαλείται «για στείρα αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι σε θεσμικούς φορείς όπως είναι η κυβέρνηση, το Υπουργείο και ο Δήμος» και να αιτείται η απομάκρυνση του, επειδή απλά εκτέλεσε το καθήκον του.

Καλούμε την κα Δήμαρχο, αν μη τι άλλο, για το καλό της Δημοκρατίας και της εκπαίδευσης στο νησί μας, να σταματήσει αυτό το αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα και να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το επαίσχυντο κείμενο της, αφού βεβαίως ζητήσει συγγνώμη από τους Κερκυραίους/ες και φυσικά τον κο Χρ. Άνθη.

Βασίλης Καββαδίας
Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Κέρκυρας