Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι επερωτήσεις της ΛΑΣΥ στην προσεχή διήμερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΛΑΣΥ
01 Αυγούστου 2023 / 13:05
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι αθλητικές υποδομές της Κέρκυρας, το πρόβλημα με τα βοθρολύματα στον Άγιο Πέτρο Λευκίμμης και η απουσία υπηρεσιών καθαριότητας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα θέματα που προτάσσει για την Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέματα που απασχολούν την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά φέρνει με σχετικές επερώτησεις η ΛΑΣΥ, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά την Κέρκυρα, η παράταξη προτάσσει το ζήτημα των αθλητικών υποδομών και δη των γηπέδων που είναι χωρίς φυσικό χλοοτάπητα. Στην επερώτησή της μάλιστα  γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο δημοσίευμα του enimerosi.com με τίτλο «Κύπελλο Ελλάδος: Κίνδυνος να γελοιοποιηθεί πάλι η Κέρκυρα» του αθλητικογράφου Σπ. Πίκουλα.

Η  ΛΑΣΥ ρωτάει την Περιφερειακή Αρχή Κράτσα αν προτίθεται να επέμβει άμεσα και να λύσει οριστικά το θέμα των άθλιων αθλητικών υποδομών της Κέρκυρας ή θα εξακολουθήσουν οι ομάδες της Κέρκυρας που αγωνίζονται στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος να δηλώνουν έδρα τους, γήπεδα της Ηπείρου.

Χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας

Ακόμη ένα θέμα αφορά στην απουσία υπηρεσιών καθαριότητας στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κέρκυρας εδώ και 7 μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης στις 31/12/2022. Το θέμα μάλιστα αν και είναι υπόψιν της Περιφερειακής Αρχής με επιστολή που έχει απευθύνει η Διευθύντρια της ΠΕ Κέρκυρας Δέσποινα Σαββίδου, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια. Η ΛΑΣΥ επερωτά αν θα λυθεί άμεσα το θέμα ή η Περιφερειακή Αρχή θα εξακολουθήσει να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Βοθρολύματα

Αναφορά με επερώτηση γίνεται και στο ζήτημα των βοθρολυμάτων στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Λευκίμμης, λόγω συνεχών βλαβών του καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης. Όπως επισημαίνει η ΛΑΣΥ, η κατάσταση είναι αφόρητη τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής, υποβαθμίζει σε μέγιστο σημείο την ευρύτερη περιοχή και προκαλεί τεράστια ζημιά στους μικροεπαγγελματίες της περιοχής, ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι επιπτώσεις όσο αφορά την υγεία των κατοίκων. Η Περιφερειακή Αρχή επερωτάται αν θα προβεί στην άμεση αντικατάσταση του προβληματικού καταθλιπτικού αγωγού.

Κεφαλονιά

Τέλος, η παράταξη ζητά να μάθει τι έργο έχει υλοποιηθεί από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά, για σειρά σημαντικών ζητημάτων του νησιού (λειτουργία και στελέχωση ΜΕΘ Κεφαλονιάς, εξωραϊσμός και ανακατασκευή του Νοσοκομείου Αργοστολίου, Ληξουρίου των Κέντρων Υγείας Σάμης, Ιθάκης και των Πολυιατρείων Βασιλικάδων και Σταθρού Ιθάκης, εξοπλισμό ΕΚΑΒ με οχήματα και προσωπικό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αντιπλημμυρικός αγωγός της Αγίας Ευφημίας, κ.α.)

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.