Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Άρωμα γυναίκας» στο Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Περιφερειακό συμβούλιο
04 Ιανουαρίου 2024 / 13:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εκλογή Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιανουαρίου - Σύντομα η ανακοίνωση των Αντιπεριφερειαρχών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής για τους αντιπεριφερειάρχες που θα ορίσει. Τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι πολλά, αλλά μόνον σε επίπεδο προβλέψεων, καθώς γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις μέχρι να οριστικοποιηθούν οι θέσεις, με την απόφαση να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα έχει στο μεταξύ προηγηθεί η ειδική συνεδρίαση που θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία) για την εκλογή του νέου Προεδρείου και των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής. 

Με τις συζητήσεις να συνεχίζονται, για τη θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει προς το όνομα της Ολίβιας Καρδακάρη. Στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία, η εκπαιδευτικός Ολίβια Καρδακάρη ήταν μέλος της παράταξης "Ιόνια Συμμαχία" του Σπύρου Σπύρου, Γραμματέας στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Ένωσης Αυτοδικοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ). 

Στην Ειδική Συνεδρίαση της Κυριακής θα προεδρεύσει ως πλειοψηφών περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τρεπεκλή, ο Χρήστος Άνθης, ο οποίος μάλιστα πιθανολογείται ότι θα εγκατασταθεί στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, χωρίς ακόμα ο ίδιος να το επιβεβαιώνει, κρατώντας «μικρό καλάθι». Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Άνθης είναι παλιός στα αυτοδιοικητικά πράγματα,  ενώ έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαρτίζεται από 35 συμβούλους. Από αυτές 21 έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός του Γ. Τρεπεκλή, ενώ ο συνδυασμός της Ρόδης Κράτσα λαμβάνει 6 έδρες στη νέα σύνθεση του οργάνου.

Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝ.Α.Σ.Α) του Θ. Γαλιατσάτου λαμβάνει 3 έδρες. Επίσης 3 έδρες καταλαμβάνει η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Αλ. Μπαλού και 2 δύο έδρες η παράταξη «Μένουμε Ιόνιο» με επικεφαλής της Μαρία Δρυ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.