Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο περιστατικό βίας απέναντι σε γιατρό του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
22 Ιουνίου 2023 / 14:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη προάσπιση των μελών του»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άσκηση σωματικής και λεκτικής και λεκτικής βίας κατά ειδικευόμενου γιατρού, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας δηλώνοντας τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση παρόμοιων περιστατικών. Επισημαίνει ότι είναι κατανοητός ο πόνος των συγγενών, αλλά οι γατροί εργάζονται με αυτοθυσία για τους ασθενείς. Τονίζει μάλιστα ότι θα προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση του ιατρικού λειτουργήματος.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η αύξηση των περιστατικών βίας κατά των υγειονομικών, είναι κάτι που μας προβληματίζει έντονα.

Τη Δευτέρα 19/6/23 ακόμα ένα περιστατικό βίας απέναντι σε λευκή ποδιά έλαβε χώρα στην Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Κέρκυρας, όπου ασκήθηκε σωματική και λεκτική βία κατά ειδικευόμενου ιατρού, από συγγενείς θανόντα.

Κατανοούμε την ταλαιπωρία των συγγενών, κατανοούμε τη θλίψη και το θυμό τους για την απώλεια του οικείου προσώπου τους, όμως οι γιατροί, ειδικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εργάζονται με αυτοθυσία για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, αρκετές φορές σε αντίξοες συνθήκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, πιστός πάντα στις αρχές της προάσπισης του ιατρικού λειτουργήματος και με πλήρη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που φέρει για την προστασία των ιατρών της Κέρκυρας κατά την ώρα της εργασίας τους, μην μπορώντας να αφήσει αναπάντητη μια ακόμα αναίτια πρόκληση, ειδικά τη στιγμή που υπήρχε σωματική επαφή σε υγειονομικό προσωπικό, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη προάσπιση των μελών του, σύμφωνα με τις αναφορές του παρατηρητηρίου βίας κατά των Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.