Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας
03 Ιουνίου 2023 / 16:48
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, και το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλου και της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με θέμα τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στο νησί.

Το Κέντρο Καινοτομίας, φιλοδοξεί να ενσωματώσει και να διασυνδέσει τη σχολική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τα ερευνητικά ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο και τις τοπικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα θα διασυνδέεται με παρόμοια εκπαιδευτικά οικοσυστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, και το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος η δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για την τοπική κοινωνία τοποθετώντας την στη σύγχρονη εποχή και θα δώσει ουσιαστικές δυνατότητες για δημιουργικότητα, κριτική σκέψη και τεχνολογικές εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις στα σχολεία.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κέντρο Καινοτομίας «θα είναι ένας σύγχρονος κόμβος δημιουργικότητας ο οποίος θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για τον εκπαιδευτικό μετασχηματισμό, παρέχοντας στους νέους και την κοινωνία ένα δυναμικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την εξερεύνηση εστιάζοντας στις τεχνολογικές εξελίξεις, στο συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο».
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.