Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και των Τουριστικών Φορέων σε Δυσφημιστικό δημοσίευμα

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
20 Απριλίου 2024 / 12:06

"Αντίθετα με τις εντυπωσιακές αναφορές του διαδικτυακού μέσου, Mirror.co.uk, και άλλων, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη έξαρση του κοκκύτη στην Κέρκυρα, και μάλιστα προερχόμενη από ξενοδοχείο στην Παλαιοκαστρίτσα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απάντηση των πρόσφατων παραπλανητικών αναφορών που κυκλοφορούν σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές και οι φορείς τουρισμού στην Κέρκυρα θα ήθελαν να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα, σχετικά με μια υποτιθέμενη έξαρση του κοκκύτη στην περιοχή μας.

Αντίθετα με τις εντυπωσιακές αναφορές του διαδικτυακού μέσου, Mirror.co.uk, και άλλων, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη έξαρση του κοκκύτη στην Κέρκυρα, και μάλιστα προερχόμενη από ξενοδοχείο στην Παλαιοκαστρίτσα. Η τελευταία, μάλιστα, έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC) δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με υπερβολικό βαθμό κρουσμάτων κοκκύτη. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας έχει επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι εξαιρετική σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σίγουρα είναι μικρότερη από αυτήν πολλών χωρών με μικρότερο πληθυσμό.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας έχει επιβεβαιώσει ρητά ότι δεν υπάρχουν αναφορές για κοκκύτη στο νησί. Οι υγειονομικές αρχές εδώ διατηρούν αυστηρά συστήματα παρακολούθησης και αναφοράς, και δεν υπάρχουν ενδείξεις τέτοιας έκρηξης. Παράλληλα, η παιδιατρική κλινική, είναι κατάλληλα εξοπλισμένη και στελεχωμένη, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών.

Η Κέρκυρα παραμένει ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός για τους επισκέπτες. Οι τουριστικές μας εγκαταστάσεις τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, εξασφαλίζοντας την ευημερία των επισκεπτών και των ντόπιων. Με την προσεχή τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους επισκέπτες μας ότι μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα με ηρεμία και ασφάλεια.

Παροτρύνουμε τα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν με βάση τη δεοντολογία, επαληθεύοντας τις πληροφορίες τους και διασταυρώνοντάς τις με αξιόπιστες πηγές, πριν αναπαραγάγουν δυνητικά επιβλαβείς αναληθείς πληροφορίες. Οι ψευδείς εντυπώσεις μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες για τις τοπικές οικονομίες και τις ζωές πολλών ανθρώπων που εξαρτώνται από τον τουρισμό, ενώ επιβαρύνουν με αχρείαστο άγχος τους επισκέπτες.

Η γοητεία, η φιλοξενία και η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας περιμένουν τους επισκέπτες, και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο νησί μας, προσφέροντάς τους μία αξέχαστη εμπειρία.

 

Με εκτίμηση,

Για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπυρίδων Χαλικιόπουλος

Για την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Διαβάτης

Για την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Βούλγαρης

Για την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος, Περικλής Κατσαρός

Για την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μουζακίτης

Για την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, η Πρόεδρος, Ελισάβετ Σαββάτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ