Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χ. Τόμπρου: "Δεν ξεκινάμε καλά με τον κ. Πουλημένο"

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30 Δεκεμβρίου 2023 / 13:11

Η απερχόμενη αντιδήμαρχος Πολιτισμού απαντάει στον νέο Δήμαρχο για τις εκδηλώσεις του Πάσχα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ).  Η απερχόμενη αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Χρυσούλα Τόμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο  νέος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας με δημόσια δήλωσή του, αναιρεί τα ίδια του τα λεγόμενα σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου για το Πάσχα. Δεν ανέφερε ότι παρουσία συνεργατών του (κ.κ. Μελέντη, Βραδή, Γιαννούλη) και εμού προσωπικά, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Πολιτισμού έκαναν γνωστές στον κ. Πουλημένο όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για το σκοπό αυτό. Μάλιστα,  ζήτησαν από το νέο Δήμαρχο και το σχετικό μήνυμα Δημάρχου προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτύπωση του πασχαλινού φυλλαδίου του Δήμου. Ο κ. Πουλημένος απάντησε στους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι συνηγορεί να προχωρήσουν στην διαδικασία, στο όριο του προϋπολογισμού. Έτσι και έγινε, οι υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες εγκαίρως εντός του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους προχώρησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες. Διότι Δήμος έχει συνέχεια και από την δική μας πλευρά δεν υπήρξε πρόθεση μη συνεργασίας. Αλλά άλλο αυτό, και άλλο να λέμε και να ξελέμε, όπως ο κ. Πουλημένος πριν καν αναλάβει καθήκοντα.  

Ο στόχος για όλο αυτό ήταν μόνο ένας, να ρίξουν για τους δικούς τους λόγους, και πάλι αρνητικό πρόσημο στη δική μας δημοτική διαχείριση και φυσικά, προσωπικά στη Δήμαρχο. Μάλιστα, ο νέος Δήμαρχος, για να ενισχύσει με εγκυρότητα το δημοσίευμα του προσφιλούς του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης,  δήλωσε ότι το Πάσχα δεν είναι υπόθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής μιλώντας περί απουσίας ηθικής εκ μέρους μας.  Έτσι όμως δεν ξεκινάμε καλά. Ο κ. Πουλημένος είναι Δήμαρχος, ενημερώθηκε αναλυτικά, γνώριζε και επιπλέον γνωρίζει τα περί της άσκησης δημόσιας διοίκησης και των διαδικασιών, γι’ αυτό και καλό θα είναι να χρησιμοποιεί λιγότερο τα περί ηθικής.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στέφανος Πουλημένος καθότι είχε ακριβή ενημέρωση και πολύ περισσότερο, συνηγόρησε για την προετοιμασία και την έγκαιρη διαδικασία ενόψει Πάσχα, οφείλει για την επιεικώς άστοχη δήλωσή του, να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Κατά τα λοιπά, καλή χρονιά να έχουμε.»