Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανδή: Αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα

Νικολέττα Πανδή
27 Απριλίου 2023 / 11:57

Η Νικολέττα Πανδή για την τραγική απώλεια του νεογνού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΝΔΗ). Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεογνού, και κυρίως στην μητέρα που έχασε το παιδί τόσο πρόωρα και άδικα. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν τόσο την μητέρα όσο και το παιδί.

Το περιστατικό αυτό ανέδειξε για άλλη μια φορά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί της Κέρκυρας. Οι παραιτήσεις πολλών καταξιωμένων ιατρών τους τελευταίους μήνες από το Νοσοκομείο, η στήριξη σε έναν διοικητή ο οποίος δεν ήταν απλώς ανίκανος αλλά ταυτόχρονα εχθρικός απέναντι στους εργαζόμενους και η αποκαρδιωτική κατάσταση που βρίσκεται τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και οι αεροδιακομιδές είναι απότοκα της πολιτικής της ΝΔ.

Υπενθυμίζω ότι η υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη το 2019 για την ίδρυση αυτόνομης υγειονομικής περιφέρειας, πέραν του ότι δεν υλοποιήθηκε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του, εξαφανίστηκε τελείως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί μας, καθώς δεν έκανε καμία τέτοια αναφορά. Η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα χρειάζεται άμεση ενίσχυση και η νεοφιλελεύθερη ΝΔ των ιδιωτικών συμφερόντων κάθε άλλο παρά αυτό έχει στο μυαλό της.

Αντιθέτως αυξάνει την ανασφάλεια των πολιτών, με την πρόσφατη αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους.

Νικολέττα Πανδή, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας