Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα για διακοπή εργασιών - Δικάσιμος στις 23 Νοεμβρίου

Αλσος
12 Οκτωβρίου 2022 / 15:04

Τι ανακοίνωσε η Μερόπη Υδραίου - Τι δήλωσε στην "Ε" ο συνήγορος του Συλλόγου Γαρίτσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας απέρριψε το αίτημα για διακοπή των εργασιών που είχε κατατεθεί προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας- Ανεμομύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 4 Οκτωβρίου, ζητώντας την παύση εργασιών της εργολαβίας ανάπλασης.

Μετά από αναβολή που πήρε την Παρασκευή, συζητήθηκε σήμερα η αίτηση για προσωρινή διακοπή, η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο

Δικάσιμος 23/11

Ταυτόχρονα ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 Νοεμβρίου, που θα εκδικαστεί και η ουσία της υπόθεσης.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι από την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης δεν θα επέλθει οποιαδήποτε επιβλαβής συνέπεια στη ζωή και στην περιουσία των κατοίκων

   

Υδραίου: Θα συνεχίσουμε το διάλογο

Μετά την έκδοση της απόφασης, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε ότι δικαιώθηκε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας που τονίζει ότι η ανάπλαση θα επιφέρει υπεραξία, βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη με φροντίδα και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με κανονισμό λειτουργίας, ένα άλσος- κόσμημα για όλους τους συνδημότες μας:

«Το έργο της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας- Ανεμομύλου θα προχωρήσει προς όφελος όλων και κυρίως των κατοίκων της περιοχής που θα το αντιληφθούν με την ολοκλήρωσή του.

Αντίπαλος μας δεν είναι κανένας από τους συμπολίτες μας, δεν θριαμβολογούμε για αυτή την απόφαση. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες όλων, αλλά και τη δίψα όλων για μια ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής και του άλσους που θα χαίρονται όλοι και θα είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό. 
Αντίπαλος μας είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν για χρόνια το άλσος της Γαρίτσας- Ανεμομύλου, μια κατάσταση που μας προσβάλλει όλους.
Ζω και θα συνεχίσω να ζω σε αυτό τον τόπο. Θέλω να τον βλέπω καλύτερο, πιο όμορφο, τον ωραιότερο από κάθε άλλον, όπως του αξίζει.
Το άλσος της Γαρίτσας- Ανεμομύλου θα γίνει χώρος ζωής και αναψυχής, πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου, θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή.
Θα φυτευτούν 153 νέα δέντρα, 10.000 θάμνοι, λουλούδια και αρωματικά φυτά που θα κάνουν πιο όμορφη τη ζωή και την καθημερινότητα μας, θα μετατρέψουν το άλσος σε πόλο έλξης, χαράς και ομορφιάς.
Σε λίγους μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού όλα θα είναι διαφορετικά και κυρίως πιο όμορφα.

Σε ότι με αφορά, ακούω και θα συνεχίσω να ακούω τις παρατηρήσεις, τη διαφορετική άποψη αλλά κυρίως τις χρήσιμες προτάσεις και επισημάνσεις κάθε πολίτη.
Θα συνεχίσω το διάλογο στο δημόσιο χώρο αλλά και στην ίδια την περιοχή Γαρίτσας- Ανεμομύλου, στην πόλη της Κέρκυρας και στα χωριά, με όλους που θα ανήκει αυτός ο όμορφος χώρος που δημιουργούμε.’’

Συνήγορος Συλλόγου: Απαράδεκτη η απόφαση

Μιλώντας στην "Ε", ο συνήγορος του Συλλόγου Γαρίτσας Γιώργος Κοσκινάς από την πλευρά του, χαρακτηρίζει την απόφαση άκρως εσφαλμένη, επιοικώς απαράδεκτη και προσβλητική για το δικαιικό σύστημα. «Άλλο ήταν το περιεχόμενο της αίτησής μας και άλλο αφορά η απόφαση που εκδόθηκε» αναφέρει ο κ. Κοσκινάς.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με κάθε δυνατότητα που μας παρέχει ο Νόμος. Εάν κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν την Κέρκυρα, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ