Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας: Αντιπολεμικό φεστιβάλ στο Βαλανειό

ΟΓΕ
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:22

5ο αντιπολεμικό φεστιβάλ: Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 8μμ, Βαλανειό

Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας
 
5ο αντιπολεμικό φεστιβάλ
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 8μμ, Βαλανειό
 
- Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολέθρου στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945.

- Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής του λαού μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

77 χρόνια μετά, ο κίνδυνος πυρηνικού πλήγματος αυξάνεται λόγω των πολεμικών ανταγωνισμών. Τη δυνατότητα «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016, στις Βρυξέλλες το 2021 και στη Μαδρίτη φέτος στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.  
Σήμερα, οι λαοί είναι αντιμέτωποι με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με Ρωσία και Κίνα, με υπαρκτό ενδεχόμενο τη γενίκευση του πολέμου. Το ΝΑΤΟ παίρνει θέσεις μάχης κι αναβαθμίζει συμβατικά και πυρηνικά όπλα, ετοιμάζοντας νέες επεμβάσεις στ' όνομα του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  
Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που μας εμπλέκει σ’ επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με ανανέωση και επέκταση της συμφωνίας των Βάσεων. Με ψήφιση και υλοποίηση των αποφάσεων των Συνόδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.
Εναντιωνόμαστε στις επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης για ΝΑΤΟικές δαπάνες 3,8% του ΑΕΠ, 6,6 δις, σε βάρος των λαϊκών αναγκών, την ώρα που ο λαός στενάζει από την φτώχεια και την ακρίβεια. 
Οι δαπάνες στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών δεν εξασφαλίζουν την άμυνα μας, ούτε την ειρηνική συμβίωση με γειτονικούς λαούς, αλλά ενισχύουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ.
Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, φέρνουν στο προσκήνιο την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, με στόχο έναν οδυνηρό συμβιβασμό στην συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία.
Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου εντείνουμε την πάλη μας!

Απαιτούμε:
  • Την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Να ξηλωθούν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο ή οπουδήποτε αλλού, να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να ματαιωθούν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και η διάταξη ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Μέσα στο συλλογικό αγώνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια ζωή ειρηνική, ισότιμη και δημιουργική, χωρίς εκμετάλλευση, ανισοτιμία, καταπίεση και βία, για μια ζωή με δικαιώματα!