Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο η ΟΓΕ Κέρκυρας

ΟΓΕ Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας
16 Nov 2023 / 12:21

Κατάθεση στεφάνου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, στις 17.00, στο μνημείο του Πολυτεχνείου - Θα ακολουθήσει πορεία μαζί με όλα τα σωματεία

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) τιμά την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δώσουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και οπλοστάσιο, να εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που κλιμακώνει αυτές τις ημέρες τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Στο φόντο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και εμπορικών δρόμων, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, συντελείται μία ακόμα πράξη του διαχρονικού αυτού εγκλήματος.

Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς για να σφαγιάζεται και να εκτοπίζεται ένας λαός που μάχεται για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει πατρίδα και να μπορεί να ζει ελεύθερος και κυρίαρχος στη δική του γη.

Απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που, εκτός των άλλων, αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή!

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού είναι επίκαιρα όσο ποτέ και ο αγώνας τους ζητά δικαίωση!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, ενώ κάθε μορφή βίας παρεισφρέει καθημερινά σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της εργασιακής, της κοινωνικής, της οικογενειακής ζωής μας κάνοντάς μας κυριολεκτικά το βίο αβίωτο.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας, διεκδικώντας ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Συμμετέχουμε στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό και στην κατάθεση στεφάνου που θα πραγματοποιήσουν οι ομάδες της ΟΓΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο, φοιτητές, σπουδαστές, και άλλους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, στις 17.00, στην παλιά Νομαρχεία στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στην πορεία που θα ακολουθήσει και σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων.

Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ