Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Απομάκρυνση ογκωδών μέσω κερκυραϊκών επιχειρήσεων ανακύκλωσης

ανακύκλωση
23 Μαρτίου 2021 / 16:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το Τεμπλόνι είναι πιο μακριά και πιο ακριβά για τα ογκώδη» επισημαίνει ο Σπύρος Νεράντζης, της ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα" και δημοτικός σύμβουλος:

Υπάρχουν τρεις τρόποι διαχείρισης για τα ογκώδη απορρίμματα μας, τα οποία παράγονται από μια ανακαίνιση, μία αποκατάσταση ή μια αλλαγή στο σπίτι μας ή στον επαγγελματικό μας χώρο:

1. Ο ανεύθυνος και ανέξοδος τρόπος που τα οδηγεί κανείς στα ρέματα ή δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

2. Μέσω της υπηρεσίας του Δήμου, η οποία συλλέγει όλα τα ογκώδη  και η οποία λειτουργεί άψογα ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και ως προς το φαίνεσθε της πόλης μας. Ο Δήμος μας, τα οδηγεί κάτω από το μεγάλο «χαλί» που λέγεται Τεμπλόνι! 

3. Ο ορθολογική διαχείριση, όπως προβλέπεται από τον Εθνικό Σχεδιασμό! Σε κέντρα επαναχρησιμοποίησης και στα εξουσιοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης αδρανών υλικών. Ευτυχώς στην Κέρκυρα υπάρχουν ήδη 4 ανάλογα κέντρα ανακύκλωσης.
Σήμερα ακολουθήσαμε τον τρίτο τρόπο!
Δεν προτιμήσαμε τον εύκολο δρόμο!
Δεν προτιμήσαμε ένα τηλεφώνημα στο 15601 και με την γνωστή ευγένεια και συνέπεια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, να ξεφορτωθούμε τα ογκώδη μας και να τα «χαρίσουμε» στο Τεμπλόνι!

Προτιμήσαμε την ορθολογική διαχείριση μέσω της εταιρείας Ανακύκλωσης ΚΟΡΥΦΩ!

Για εμάς ο τρίτος τρόπος, αυτός που ακολουθήσαμε σήμερα, είναι μονόδρομος και τα οφέλη πολλά!
1. Σεβασμός και προστασία στο περιβάλλον!
2. Εξοικονόμηση πόρων, μέσω της επαναχρησιμοποίησης και της ανάκτησης πρώτων υλών!
3. Εναρμονισμός με την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία!
4. Οικονομία στην διαχείριση!
Αυτήν την στιγμή ο Δήμος μας, συλλέγει τα ογκώδη και τα οδηγεί στο Τεμπλόνι, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και πληρώνοντας 57,00 ευρώ για την «διαχείριση». Ενώ θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε σύμβαση με τις υπάρχουσες στο νησί μας, εταιρείες διαχείρισης των αδρανών, με αποτέλεσμα την ορθολογική διαχείριση των ογκωδών και πληρώνοντας κατά μέσο όρο τουλάχιστον 35 ευρώ τον τόνο λιγότερο!



Ναι στην συλλογή μέσω της τηλεφωνικής υπηρεσίας 15601, αλλά όχι στο Τεμπλόνι!  
Ο Δήμος μας οφείλει άμεσα να εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία και να πράξει το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να το είχε κάνει χρόνια τώρα! Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αδρανών υλικών μέσω των εξουσιοδοτημένων εγκαταστάσεων.

Ευχαριστούμε την μονάδα Συλλογής, Μεταφοράς και Επεξεργασίας ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων) Ανακύκλωση ΚΟΡΥΦΩ  (Άνθης - Δραγανίγος – Πανταζής) για την άψογη συνεργασία.



Να αναφέρουμε βεβαίως ότι στο νησί μας δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο  άλλες τρεις εξουσιοδοτημένες επιχειρήσεις: Η εταιρεία  Ξεπαπαδέας Σωκράτης & Σια και οι εταιρείες του Μπάνου Νίκου  ΆΞΟΝΑΣ η οποία δραστηριοποιείται στον Βορρά και η ΔΡΑΣΗ η οποία δραστηριοποιείται στην Κεντρική Κέρκυρα.

Κέρκυρα 23/03/2021
Σπύρος Νεράντζης