Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες σε επικίνδυνα κτίρια στην Σχολεμβούργου και Αγ. Νικολάου από τον Δήμο

κτίρια
05 Φεβρουαρίου 2021 / 15:17
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ.(ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την Πέμπτη 4/2, ξεκίνησε το έργο «Εργασίες ασφαλείας επικίνδυνων ετοιμόρροπων οικοδομών και άρση επικινδυνότητας κτιρίων», προκειμένου

να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων, που γειτνιάζουν με επικίνδυνα κτίρια στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Την εργολαβία έχει αναλάβει η «3Κ Τεχνική Α.Ε.» κατασκευαστική εταιρεία.

Σε πρώτη φάση γίνονται παρεμβάσεις σε δύο κτίρια, στο κτίριο της οδού Σχολεμβούργου και στο κτίριο της οδού, Αγίου Νικολάου. Οι εργασίες  αφορούν στη τοποθέτηση πετασμάτων προστασίας σε μια περίμετρο ασφαλείας, καθώς και στη τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.

Παράλληλα, ο Δήμος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Υπουργείο Πολιτισμού, προχωρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πράξουν τα δέοντα για την οριστική άρση της επικινδυνότητας των εν λόγω κτιρίων.



Όπως δήλωσε  ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Νίκος Καλόγερος:

«Δήμος μας προχωράει σε εργασίες ασφάλειας  επικίνδυνων κτηρίων,  προκειμένου να εξασφαλιστεί  η ασφάλεια  των όμορων  κοινόχρηστων χώρων  και κατ΄ επέκταση των διερχόμενων  πολιτών»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.