Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λουκουμάδες challenge: Έχασαν το μέτρημα οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας!

Λουκουμάδες
12 Δεκεμβρίου 2020 / 15:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή στην πρόκληση των Προσκόπων για διαδικτυακό "μοίρασμα" λουκουμάδων.

Μια κατεξοχήν κερκυραϊκή παράδοση της παραμονής τ' Αγιού, που φέτος στερηθήκαμε, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας, ευρηματικοί όπως πάντα, έθεσαν μία πρόκληση - πρόσκληση στους απανταχού φίλους τους: Να φτιάξουν λουκουμάδες στο σπίτι και να κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες στα social media, βάζοντας ως στόχο τους 10.000 λουκουμάδες.

Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας Κώστας Καραμπάτσος:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ (11/12/2020) παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα η πρό(σ)κληση LOUKOUMADES CHALLENGΕ 2020. Όταν  βάλαμε τον στόχο των 10.000 λουκουμάδων ή τηγανίτων όπως παραδοσιακά τους λέμε στην Κέρκυρα, φαινόταν ανέφικτος, τώρα μας φαίνεται απλός!  
Όλοι μαζί τελικά μπορούμε να κάνουμε τα ανέφικτα απλά! Αυτό που μας ενθουσίασε φέτος είναι που ενώσαμε Κερκυραίους και μη από παντού, Πρόσκοποι και μη έπαιξαν μαζί μας!



Είχαμε φωτογραφίες από Λονδίνο, Ελσίνκι, Δουβλίνο, Κύπρο, από Αθήνα, Κρήτη, Όλυμπο, Δράμα, Γιάννενα, Δερβιζιάνα. Απίστευτο, μπράβο! Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για όλη την προσπάθεια!

Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να διατηρήσουμε την παράδοση και το έθιμο μας. Ένα έθιμο που έρχεται για την Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας, για τους Προσκόπους μια παράδοση που κρατάει σχεδόν 100 χρόνια.  Ευχαριστούμε όλους, από τα Λυκοπουλάκια μας μέχρι τους Παλαιούς μας Προσκόπους και τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης που κάθε χρόνο συμβάλουν τα μέγιστα για αυτήν την γιορτή. Ευχαριστούμε όλους όσους λερώθηκαν με τα αλεύρια και κάηκαν με τα λάδια για να φτιάξουν λουκουμάδες, να μοιράσουν χαμόγελα στα παιδιά και στους γύρω τους και να μας στείλουν φωτογραφίες και βίντεο τους για να περάσουμε τον στόχο μας.

Στα αλήθεια δεν μετρήσαμε αν περάσαμε τους 10.000 λουκουμάδες...
Μετρήσαμε όμως πλατιά χαμόγελα, ευχές αγάπης, χαρά και αισιοδοξία! 

Οι Κερκυραίοι Πρόσκοποι ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε πάντα υγεία, δύναμη και ευτυχία στη ζωή σας και στις οικογένειες σας.  
Χρόνια πολλά σε όλη την Κέρκυρα!
Ο Άγιος μας να μας προστατεύει πάντα!»