Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση συλλογής τροφίμων από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
06 Μαρτίου 2024 / 15:11
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σημαντική ήταν η βοήθεια των Εφόρων της Π.Ε. των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και των μελών των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων για τη μεταφορά, τακτοποίηση και συσκευασία των ειδών στο χώρο του Προσκοπείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα από πολλά παιδικά χαμόγελα με σχεδόν πέντε  (5!) τόνους τροφίμων πραγματοποιήθηκε και φέτος η δράση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος».

Όλα τα  συστήματα της Κέρκυρας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου έξω από κεντρικά super market με λυκόπουλα, προσκόπους, ανιχνευτές, και Ενήλικα Στελέχη, όπου πάρα πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε με χαρά και «γέμισε» τα καλάθια των παιδιών με προϊόντα πρώτης ανάγκης με σκοπό την αναδιανομή τους σε συσσίτια των εκκλησιών και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Βοηθήστε μας να τα γεμίσουμε και εμείς θα τα προωθήσουμε σε όσους το έχουν ανάγκη» ήταν το σύνθημα των προσκόπων φέτος, στις αφίσες που τοποθετήθηκαν στα super market, όπου οι πρόσκοποι συγκέντρωναν από τις προσφορές των πολιτών τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, κονσέρβες, συμπυκνωμένη ντομάτα, καφές, τσάι, σοκολάτα, δημητριακά, φρυγανιές, μπισκότα, κα), όπως και  χαρτικά και είδη υγιεινής και καθαριότητας.

Ο στόχος επετεύχθη για άλλη μια χρονιά, οι συμπολίτες γέμισαν τα καλάθια και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου σχεδόν 5 τόνοι τροφίμων, συγκεντρώθηκαν και ανακατευθύνθηκαν σε 35 οικογένειες με πραγματικές ανάγκες, αλλά και στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, στο ορφανοτροφείο Κέρκυρας, στο ΚοιΣΠΕ, στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης, στα συσσίτια Ενοριών που γίνονται στο Μαντούκι, στην Μαντρακίνα αλλά και σε εκκλησίες που βοηθούν οικογένειες όπως των Καναλίων, του Ανεμομύλου και της ενορίας του Ποταμού και γέμισαν όλους μας με υψηλά νοήματα αλληλεγγύης.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των Εφόρων της Π.Ε. των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και των μελών των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων για τη μεταφορά, τακτοποίηση και συσκευασία των ειδών στο χώρο του Προσκοπείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα super market ΚΑΖΙΑΝΗΣ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αγκάλιασαν την δράση και έκαναν δωρεά σε τρόφιμα.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τις επιχειρήσεις των πολυκαταστημάτων τροφίμων που μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους για τη συμβολή, συμμετοχή, ζήλο και προθυμία που επέδειξαν ώστε να επιτύχει για 14η συνεχόμενη χρονιά η μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς της Περιφερειακής μας Εφορείας «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος»!!!

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.